Imatges positives a les parets de la Residència Sant Martí.
Imatges positives a les parets de la Residència Sant Martí.

Una residència d'Arenys de Munt acollirà residents d'altres centres per a gent gran

Es tracta de la Residència Sant Martí d'Arenys de Munt.

La Residència Sant Martí d'Arenys de Munt, gestionada per Fundació Vella Terra,  acollirà residents d'altres Centres Residencials per a Gent Gran de la zona del Maresme i entorns. La idea és poder derivar aquelles persones que hagin donat resultat negatiu per coronavirus i evitar que estiguin en contacte amb residencials que es troben en situacions delicades per aquesta pandèmia. A la Residència Sant Martí, després de gairebé un mes de confinament, no s’ha declarat cap cas de covid-19 entre les persones residents o els professionals de la residència.

Malgrat les limitacions d’EPIS i que només s’han pogut fer proves a persones simptomàtiques totes amb resultat negatiu, expliquen, també han pres mesures complementàries han contribuït a reduir a zero els contagis del virus. S’han creat protocols d'intervenció específics per a persones altament dependents en aïllament i quarantena: estimulació, orientació, mobilitzacions, etc. 

L'enduriment de polítiques de visites als centres, amb control i registre, l'establiment de zones d'intercanvi de mercaderies i la congel·lació temporal de la prestació de serveis no essencials han ajudat a mantenir la residència lliure de coronavirus. Per mantenir la normalitat del centre i ajudar en la mesura del possible a aturar la pandèmia, s'han establert també tallers de confecció de mascaretes protectores per part de residents, treballadors i voluntaris i es van posar a disposició d'usuaris telèfons mòbils perquè poguessin contactar amb els seus familiars mitjançant vídeo-trucades.

Vora Balís, també amb zero casos de covid-19

D’altra banda, la residència Vora Balís, del Grup VL, es troba amb zero casos de covid-19 després de seguir amb els protocols dictats per l'administració i els de la pròpia entitat, que van en el mateix sentit que els esmentats amb la Residència Sant Martí. Des de Vora Balís també es troben treballant amb tallers per confeccionar material de protecció essencials. En els dos casos, dies abans del confinament es van crear zones d’aïllament i semi-aïllament acompanyats de les majors restriccions en visites.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive