Reparen l'escullera d'Arenys de Mar malmesa pel Gloria
Reparen l'escullera d'Arenys de Mar malmesa pel Gloria

Redacció - ACN

Reparen l'escullera d'Arenys de Mar malmesa pel Gloria

Més de 60.000 tones de pedra reparen els danys i amplien el perfil del dic sota l'aigua per donar més seguretat a la infraestructura

Ports de la Generalitat ha donat per acabada l'obra de reparació de l'escullera del port d'Arenys de Mar, que va quedar greument afectada pel pas del temporal Gloria, el passat mes de gener. Els treballs han consistit en la col·locació de més de 60.000 tones de pedra per recuperar i ampliar el perfil del dic. Bona part dels blocs són submarins, amb l'objectiu de "baixar la potència del tràngol de l'onada abans d'arribar al dic", segons ha explicat a l'ACN el director general de Ports, Joan Pere Gómez. "No només s'ha arreglat el que es va fer malbé, sinó que s'ha preparat el port per a possibles nous temporals que el canvi climàtic ens està portant", afegeix Gómez.

El director de Ports assegura que el Gloria "no va ser una excepció" i que les infraestructures portuàries han d'estar preparades per a un fenomen meteorològic que pot convertir-se en "habitual" tot i que amb diferents magnituds i intensitats: "Havíem de fer una obra de futur perquè el d'Arenys sigui un port més segur". Durant l'episodi del Gloria, el dic de recer va patir danys estructurals i va quedar força descalçat en perdre força pedres i també sorra, deixant al descobert altres estructures portuàries. En la reparació i ampliació de l'escullera s'han invertit ara prop de dos milions d'euros.

Detall de l'escullera del Port

Detall de l'escullera del Port

Més inversions en seguretat

Per al pròxim any, Ports preveu continuar invertint en la seguretat del port d'Arenys de Mar. Joan Pere Gómez ha anunciat que el 2021 es destinarà una altra partida de dos milions d'euros més per reforçar també la bocana del port. Encara no es coneix, però, el detall de l'execució d'aquests treballs. Durant la seva visita al port d'Arenys, Gómez també ha visitat la confraria de pescadors de Sant Elm, on Ports ha instal·lat 60 plaques solars que generen el 20% de l'energia que necessita la confraria, el que es tradueix en un estalvi de 300 euros en la factura i la reducció de set tones d'emissions de CO2 a l'any a l'atmosfera.

En aquesta mateixa línia, també s'ha posat en marxa un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, que permet la càrrega simultània de dos vehicles. Durant el mes de novembre, aquest punt ha funcionat una mitjana de cinc hores al dia.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive