area c32
area c32

Noves àrees de servei més socials i sostenibles per l’autopista del Maresme

Surt la licitació del contracte de les noves àrees de servei per un import d’1,3 milions i una durada de cinc anys

Les àrees de servei que hi ha a l’autopista del Maresme s’adaptaran a l’endemà de la fi dels peatges apostant per la millora dels seus serveis. La Generalitat, a través de Cimalsa, té en licitació la concessió de la gestió, manteniment i explotació de les àrees de servei de Montcada, del Maresme i de Tordera, a la C-33 i a la C-32 nord, per una durada de cinc anys i un cànon mínim total anual d’1,3 milions d’euros. 

Aquesta licitació s’emmarca en la finalització de la concessió dels trams d’aquestes dues autopistes el 31 d’agost vinent. Les àrees de servei són sis en total, que es divideixen en tres lots –cada lot inclou dues àrees, una per sentit de la circulació de l’autopista.

Els serveis inclosos obligatòriament són els associats a les zones d'estacionament i a la zona de descans, l'estació de servei i el servei de restauració i botiga de conveniència. Així mateix, el plec de condicions inclou que el licitador podrà proposar altres serveis que consideri d'interès per a les persones usuàries, conformes a la normativa vigent. Per exemple, aquelles propostes adreçades a dotar les instal·lacions necessàries per a subministrament d'energia elèctrica a vehicles de motor elèctric o híbrids, o altres fonts d'energia alternatives; aparcaments segurs per a vehicles pesants i amb serveis als conductors; plafons amb informació turística de la zona o aparcaments d'emergència per a vehicles pesants.

Potenciar les mesures socials i sostenibles

El nou model per a les àrees de servei aposta per una millora de la qualitat en els serveis a les persones usuàries i vol potenciar especialment dues vessants: la social i la sostenible. Així, els nous serveis incorporaran productes per a celíacs, o  menús vegans i vegetarians; lavabos inclusius; o l’ús de wifi lliure i gratuït en determinades zones. Es preveu també la millora de la seguretat i la posada en marxa d’un portal web al servi de l’usuari, on trobarà informació en temps real dels serveis oferts en cada àrea.

Pel que fa a la sostenibilitat, es vol potenciar la utilització de materials material reciclats, la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica o la implantació de millores adreçades a l’autosuficiciència elèctrica i de reducció de consum hídric.

Manteniment de la xarxa

El contracte per a la gestió de les àrees de servei s’afegeix al contracte per a la conservació dels trams de les autopistes C-32 nord, C-33 i C-31, que deixaran de ser de peatge aquest estiu. Per aquesta nova contractació, el Govern ha destinat 23,7 milions fins al 2025, que es destinarà al manteniment ordinari dels elements funcionals d’aquestes vies, per a garantir la seguretat viària, unes condicions adequades per a la conducció i un estat òptim de conservació de la xarxa.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive