El nou mòdul del CAP d’Argentona entra en funcionament
El nou mòdul del CAP d’Argentona entra en funcionament

El nou mòdul del CAP d’Argentona entra en funcionament

La vacunació per a majors de 80 anys estrena l’espai annex que ha de permetre optimitzar el funcionament de l’equipament

Aquest dimecres 31 de març ha entrat en funcionament el nou mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària d’Argentona, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme. S’utilitzarà per a funcions covid, principalment per fer  les proves PCR, tests ràpids, vacunacions covid, identificació de contactes, etc.  

La Covid-19 ha suposat un important augment de feina als centres d’atenció primària, i molt d’ells  no disposen d’espai suficient per fer un doble circuit per a pacients covid i no covid. Aquest mòdul  permetrà millorar la separació d’aquests circuits i guanyar espais molt necessaris per treballar amb  major seguretat, tant per als pacients com per als treballadors.  

El mòdul, situat molt a prop de l’edifici principal, té 45 m2 i compta amb dos punts per a realització  de proves PCR o vacunes, dues zones d’atenció al pacient i una consulta per atendre pacients  respiratoris.  

120 mòduls repartits per tot el territori

El mòdul que s’ha instal·lat a Argentona és un dels  120 que el Departament de Salut té previst col·locar repartits per tota Catalunya, una xifra que  podria ampliar-se en funció de les necessitats de cada territori. El desplegament d’aquestes  estructures s’ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o  altres institucions. 

El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls  ha estat d’uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d’entre dos i quatre anys, segons cada cas  i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària.  

Els nous espais s’emmarquen en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, amb  l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana. Aquest compta amb una inversió global de  gairebé 300 milions d’euros fins al 2022 i també preveu la contractació de nous professionals.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive