Emma Teixidó

Més de 200 persones reclamen el tancament de la Pedrera de la Feu

La manifestació ciutadana, que va comptar amb el recolzament de l'Ajuntament d'Argentona, va tenir lloc diumenge al migdia

Més de 200 persones van desfilar, el passat diumenge dia 29 de novembre pels carrers d'Argentona i fins a l'entrada de la Pedrera de la Feu. Amb aquesta manifestació van demanar l'acabament dels treballs que l'empresa Vinardell hi porta a terme. El to festiu i familiar va marcar la reivindicació que va cloure amb la lectura del manifest a càrrec del periodista Gonçal Calvo i la col·locació, per part de cada un dels assistents, d'un globus a l'encadenat de la Feu. La jornada es va viure en tot moment en un ambient de civisme i respecte i cap dels manifestants van travessar els límits de l'explotació per evitar problemes.

La munió d'argentonins que s'havien concentat al migdia a la Plaça Nova van caminar des del centre de la vila fins a la zona afectada pels treballs de la pedrera i que destrueix el paisatge de l'àrea del Turó de Cirers, Burriac i Montcabrer, segons denuncia l'entitat Natura, promotora de la protesta. Per primera vegada en la història d'aquesta reivindicació tant Natura com els afectats i els veïns d'Argentona en general s'han posat d'acord per demanar el tancament de la Pedrera.

Els sorolls, la polseguera, els problemes de trànsit són algunes de les molèsties que pateixen els veïns. A nivell ambiental l'efecte en la flora i la fauna són evidents i s'ha de tenir en compte que l'empresa Vinardell té permís de treball fins el 2011. Amb el ritme de treball actual, Natura ha calculat que el turó de Cirés podria estar en pla als Municipis de Cabrera i Cabrils.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive