Nous ajuts per al pagament del lloguer
Nous ajuts per al pagament del lloguer

Els lloguers al Maresme són 100 euros mensuals més cars que la mitjana catalana

El Consell Comarcal demana a tots els ajuntaments de la comarca que iniciïn els tràmits legals per aplicar-hi la ‘Llei de contenció de preus del lloguer”

Tot i que el Maresme és una comarca amb grans desigualtats entre uns municipis i els altres, fins i tot fent l’estadística comarcal completa queda clara una cosa: el mercat de l’habitatge en general i de lloguers en particular està del tot disparat a la comarca. El preu mitjà del lloguer al Maresme és de 839,34 euros, més de 100 euros per sobre dels 734,33 que marca la mitjana catalana. Hi ha 14 municipis maresmencs que superen aquesta mitjana. 

El Consell Comarcal del Maresme vol que tota la comarca es declari com a “àrea amb mercat d’habitatge tens” com a requisit per aplicar-hi la “Llei de contenció de preus del lloguer”. Així ho recull una moció aprovada pel Consell a proposta d’ERC, Comuns i CUP, que també va rebre el suport del PSC, un conseller no adscrit i Junts. 

El text considera que en la situació actual “és de vital importància que els municipis que compleixin els requisits s’acullin a la regulació, no només per donar resposta als seus veïnes i veïns, sinó també com a mesura de solidaritat per tal que la norma no generi disfuncions a l’hora de facilitar l’accés a l’habitatge entre veïns de municipis contigus o pròxims“.

Hi ha municipis que la llei ja empara

La Llei, aprovada el passat mes de setembre per la Generalitat, ja incorpora 6 municipis de la comarca en la declaració transitòria: Mataró, El Masnou, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Vilassar de Mar. Tot i això, a partir d’aquest any, cal que els municipis renovin la declaració amb el corresponent procediment. El Consell Comarcal vol que s’hi sumin més poblacions de la comarca.

Pel que fa als requisits establerts per poder tramitar la declaració d’àrea de mercat d’habitatge tens:

  • 29 dels 30 municipis del Maresme compleixen el requisit de creixement interanual acumulat dels preus de 3 punts per sobre de l’IPC

  • En 25 municipis el preu de lloguer mitjà és superior al 30% dels ingressos habituals de la llar o la renda mitjana de persones menors de 35 anys

  • 21 municipis van registrar entre 2019 i 2020 un increment de preus superior a la mitjana catalana. 

Comentaris (3)

Geoffrey Fa 2 anys
Leeches you say.....catalunya better to say blood suckers , because leeches do fall off, when full.
politics insolidaris. Fa 2 anys
O sigui volen baixar el preu dels lloguers, pero a la vegada desprès volen que els propietaris que lloguen paguin més? Doncs van b. No m'extranya que a Madrid les coses vagin més bé. A la Generalitat hi tenim sanguijuelas. A veure si s'abaixen ells el sou d'una vegada.
Papa Emeritus Fa 2 anys
Esto demuestra la ineficacia de la ley de regulación de precios que cualquiera que haya seguido los precios del alquiler sabe que no ha servido para nada más que para dejar la oferta de pisos bastante más baja

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive