-
-

J. V.

La Fira del Càntir s’independitza de la Festa Major d’Argentona

Una vuitantena d'expositors participen en un certamen que es completa amb exposicions i cinema

Les últimes notes del ball final de la Festa Major encara ressonaran a les orelles dels argentonins quan divendres, dia 7 d’agost, s’aixequin i es trobin els carrers del centre plens de les parades dels artesans que participen a la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa. La Fira del càntir se celebra aquest any a continuació, i no paral·lelament, a la festa major, per tal d’aprofitar el cap de setmana i poder atraure una major afluència de públic. Es calcula que el certamen atrau entre 65.000 i 70.000 persones. En aquesta edició, està prevista l’assistència d’una vuitantena d’expositors, especialitzats tant en terrissa popular i tradicional com en ceràmica artística, que s’ubicaran a la plaça de l’església, la plaça Nova, l’avinguda de Puig i Cadafalch i els carrers Lladó i Bernat de Riudemeia. Les obres del carrer Gran han obligat a modificar el circuit habitual.

Durant tres dies, del 7 al 9 d’agost, els visitants podran adquirir tota mena de peces de ceràmica i terrissa, però també acostar-se a aquest activitat a través d’alguna de les diverses activitats paral·leles que tindran lloc durant el certamen, i que van de tallers, demostracions, exposicions i projeccions de cinema. El Museu del Càntir inaugurarà, coincidint amb la fira, dues mostres que s’afegeixen a la seva exposició permanent. Una d’elles, que porta el títol de Càntirs Bestials, està dedicada a una de les tipologies més importants: els càntirs zoomòrfics, és a dir, aquells que tenen forma d’animal o contenen parts amb forma d’animal. Un d’aquests càntirs, concretament un amb forma d’ànec, serveix com a imatge per al càntir de l’edició d’enguany. La segona exposició que es podrà visitar al Museu del Càntir està dedicada a l’obra recent d’Ànima Roos, una de les artistes ceramistes més destacades del panorama europeu, que s’ha fet un nom gràcies a la seva obra en porcellana, de gran detallisme i pulcritud, i les seves tècniques decoratives. D’altra banda, el saló de Pedra de l’Antic Ajuntament acollirà una exposició de pintures i escultures de l’artista francès d’orígen espanyol Jean Pierre Rodrigo Subirana, amb les quals estableix una relació amb els càntirs i els cactus, com a elements de reserva d’aigua. Per últim, la Casa Gòtica oferirà una exposició sobre el reciclatge i tractament de residus ceràmics.

El cinema és una altra de les activitats que, des de fa cinc anys, s’han fet un espai propi dins el programa de la fira del càntir, amb una mostra específica de cinema i vídeo sobre ceràmica. En aquesta edició, a banda de projeccions dedicades a la ceràmica de l’antiguitat, la contemporània i la de la Xina, s’ha programat una sessió especial en la qual es projectaran quatre de les millors pel·lícules que s’han pogut veure en aquests cinc anys de Mostra. Es tracta de quatre curts i mig metratges de nacionalitats francesa, suïssa i xinesa, que han estat guardonats a diversos certàmens especialitzats. Aquests films es podran veure divendres 7 d’agost a la plaça de l’Església.

L’oferta d’activitats paral·leles de la Fira del Càntir es completa amb tot un seguit de tallers i demostracions de ceràmica, que tindran lloc a la plaça de l’església i que permetran, per exemple, aprendre a fer servir el torn o la tècnica del rakú. A més, també es faran visites guiades al Museu del Càntir.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive