J. Vives

L'Estat aprova la canalització de la riera d'Arenys de Munt

Les obres podrien iniciar-se a finals d'aquest any.

El ministeri de Medi Ambient ha donat llum verda la canalització de la riera d'Arenys de Munt. Un cop resoltes totes les alegacions presentades des del passat juliol pels veïns, les associacions i el propi ajuntament, la Direcció General d'Obres Hisdràuliques i Qualitat de les Aigües del Ministeri de Medi Ambien ha aprovat el projecte de canalització i ha establert un termini de trenta mesos per a l'execució de les obres.

El projecte, redactat per l'enginyer Josep Serra Vicente, proposa la construcció d'un caixó estret que permeti conservar els plàtans que actualment hi ha a la riera. Aquesta construcció ha obligat a projectar també una bassa d'aigua a la capçalera de la riera en la que s'hi estancarà l'excés d'aigua pluvial durant unes hores. La bassa disposarà de tres nivells d'inundació i anirà deixant passar lentament l'aigua al caixó, per tal de no colapsar-lo.

Un cop el projecte ha estat aprovat pel Ministeri de Medi Ambient, s'obre el termini per a la licitació de les obres, que es pot allargar uns quatre mesos. Les obres, segons ha explicat l'alcalde d'Arenys de Munt, Andreu Majó, podrien iniciar-se a finals d'any. “Estem contents perquè al novembre del 2003, quan vaig anar a Madrid al Ministeri, ens van assegurar que a finals d'any ja veuriem màquines. I això ha estat possible tot i els processos electorals i els canvis al govern”, ha celebrat Majó.

L'alcalde també s'ha mostrat satisfet per què finalment es pugui tirar endavant un projecte que “permetrà resoldre el tema de la riera”. “Aquest és el principal eix comercial i de circulació d'Arenys de Munt, però quan plou es converteix en una autèntica barrera”, ha explicat.

Majó ha restat importància a les protestes de la plataforma ciutadana Salvem la Riera d'Arenys de Munt, que en un comunicat adverteix que “el projecte de soterrament que defensa l'Ajuntament d'Arenys de Munt malmetrà definitivament l'últim exponent del geomorfotip Riera d'Arenys, reconegut a escala internacional pel catedràtic emèrit doctor Oriol Riba en una separata pròpia de l'IEC, i l'arbrat monumental, inclòs al catàleg del patrimoni d'interès local”. “Ells saben que el projecte que hem proposat no farà malbé els arbres”, ha dit Majó.

La plataforma també ha demanat al govern municipal que faci “un acte d'alta responsabilitat, aturi el projecte de soterrament i abordi de nou el plantejament entorn a la Riera”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive