Vista del polígon del Pla d'en Boet
Vista del polígon del Pla d'en Boet

L'economia del Maresme creix 7 dècimes per sobre la mitjana catalana el 2018

Se situa com la quarta comarca amb més creixement econòmic de Catalunya, segons l'Anuari Econòmic Comarcal 2019 del BBVA

L'economia del Maresme presenta resultats que conviden a l'optimisme. Durant l'any 2018 va augmentar en un 3,3%, 7 dècimes per sobre de la mitjana catalana. Quelcom que la situa com la quarta comarca del país que més creix, segons s'apunta a l'Anuari Econòmic Comarcal 2019 del BBVA. 

Segons l'Informe Anual, el Maresme se situa tan sols per sota del Solsonès, el Garraf i el Baix Llobregat, que compten amb un creixement del 4%. Respecte al 2017, el Maresme guanya un lloc, ja que llavors se situava en 5a posició. Les dades es desglossen de la següent manera: destaca sobretot l'avenç de la construcció (7,5 %), el primari (3,7 %) i els serveis (3,5 %), mentre que en l'àmbit de la indústria és molt modest (0,9 %).

Segons l'anàlisi que ha fet d'aquest document el despatx d'advocats i economistes Advisòria, les dades mostren que el Maresme està deixant al darrere la crisi. Ho justifica afirmant que el VAB (Valor Afegit Brut) del 2018 supera en un 2,6 % el del 2007. A la comarca, seguint la tendència del conjunt del país, els serveis són el principal motor de creixement, al contrari que a l'inici de la recuperació de la crisi, quan ho van ser les exportacions industrials. L’augment del terciari expressa l’alça del VAB dels serveis privats (3,4 %) i també el fort avenç dels públics o parapúblics (educació, sanitat i AAPP), que van créixer d’un 4,0 %.

Pel que fa a l'augment tan baix de la indústria, segons Advisòria reflecteix el lleu creixement de les branques manufactureres i la davallada de les d’energia, gas i aigua. Entre les manufactures hi ha hagut una pèrdua de les industries químiques i d’alimentació.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive