-
-

capgros.com

L'alcalde d'Arenys de Munt vol negociar amb Europa la independència

Ximenis ha demanat una reunió amb els presidents del Parlament i la comissió Europea per expressar-li la voluntat dels municipis catalans

L'alcalde d'Arenys de Munt i impulsor de les consultes independentistes, Josep Manel Ximenis, s'ha adreçat per escrit al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, i al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, per reunir-se amb ells per "iniciar converses" i expressar la voluntat del municipalisme català d'esdevenir "un Estat Lliure i Independent en igualtat de drets i obligacions que els demés Estats Independents del món, mentre el Parlament de Catalunya no hagi assumit la plena sobirania nacional". Ximenis vol coordinar des d'Arenys de Munt la presència en aquesta trobada de representats de municipis declarats "territori català lliure i sobirà".

L'escrit de Ximenis a Schulz i Barroso arriba després que el ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt aprvés el 13 de setembre la Declaració d'Independència del Principat de Catalunya i es declarés Arenys de Munt territori català, lliure i sobirà. L'objectiu de les trobades amb els màxims representats europeus és el de començar a negociar la independència de Catalunya dins la Unió Europea.

Arenys de Munt ja ha informat de les seves intencions a l'Assemblea Nacional de Catalunya, a Òmnium Cultural i a les associacions municipalistes i ha demanat a tots els municipis que s'han declarat "territori català, lliures i sobirà", que s'adrecin a l'Ajuntament d'Arenys de Munt per organitzar-se i participar conjuntament d'aquestes relacions internacionals.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Arenys de Munt, es compta també en aquest procés amb el suport de l'European Partnership for Independence (EPI), al·liança conformada pels moviments socials dels territoris més significants en la lluita per a exercir el Dret Universal d'Autodeterminació a l'Europa comunitària i de la qual en són fundadors, Flandes, Escòcia, Euskadi i Catalunya.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive