La Fiscalia descarta prevaricació de l'Ajuntament de Montgat
La Fiscalia descarta prevaricació de l'Ajuntament de Montgat

Capgròs.com - ACN

La Fiscalia descarta prevaricació de l'Ajuntament de Montgat

Des de 2016 s'investigava la implicació de funcionaris i polítics en la contractació irregular de dispositius de trànsit

VLM Capgros 1350x366 0322
 

La fiscalia especial contra la corrupció i el crim organitzat ha dement el sobreseïment del cas 'Enredadera' de presumpta prevaricació a l'Ajuntament de Montgat. La investigació pretenia demostrar la implicació dels exalcaldes Francesc Garcia i Rosa Funtané; de l'exregidor de Seguretat, Tomàs Cabrejas, així com d'agents de la Policia Local i treballadors municipals en la trama de contractació irregular de semàfors, radars i dispositius de trànsit a diversos municipis de l’estat espanyol. Després d'una "llarguíssima i complexa" instrucció, el fiscal admet que no està acreditada la participació dels investigats en el negoci.

'Enredadera' es va acabar estenent per tot l'Estat, però va tenir el seu embrió a Montgat, on els presumptes caps de la trama, els germans José Alberto i Jesús Carlos Bueno Regodón, van manipular dades de sinistralitat per justificar la implantació d'un pla de mobilitat al municipi amb la presumpta connivència del govern municipal.

Aquest darrer extrem, però, no estaria acreditat, segons fiscalia: "Ni les suposicions, per lògiques que aparentin, ni les conviccions morals tenen cabuda en el dret penal". Segons es desprèn de la investigació, no hi ha "cap element probatori o indici" que connecti els germans Bueno Regodón amb membres del govern municipal del moment.

El fiscal lamenta que les diligències practicades no han donat el resultat previst i que les línies d'investigació que s'havien traçat han quedat "esgotades". En el seu informe el fiscal detalla, una a una, les diferents sospites que existien i com aquestes s'han anat diluint al llarg de la instrucció.

Una altra de les acusacions feia referència a la manipulació dels aparells de control de trànsit per evitar que determinats vehicles, i per tant els seus titulars, no poguessin ser multats per aparcar indegudament. Un informe de la policia científica, però, nega que es pugui intuir un "tracte de favor injustificat".

Retirada de multes

El fiscal tampoc aprecia conductes irregulars en la retirada de multes a càrrecs electes de l'Ajuntament i afirma que els principals sospitosos van pagar per les seves infraccions. "Els polítics implicats van fer front a les seves responsabilitats derivades de les infraccions comeses", resol l'informe de fiscalia.

La investigació també pretenia aclarir si es feien proves d'alcoholèmia irregulars amb el mateix objectiu, però en els quatre controls sobre els que es centraven les sospites es van dur a terme amb aparent normalitat i les persones sancionades, amb cap vinculació amb el consistori, van pagar les multes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive