M.Coll

Es construirà una xarxa de reemissors de TV digital terrestre al Maresme

Aquest nou sistema anul·larà les interferències a la televisió que veuen els usuaris de l'àrea d'Arenys

El Govern de la Generalitat de Catalunya, segons ha fet públic el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, està treballant en l'organització d'una xarxa de reemissors de televisió digital terrestre (TDT) al Maresme. Aquest nous sistema, que per primera vegada s'implantarà a Catalunya i de forma pionera al Maresme, posarà punt i final a les interferències que els telespectadors de diferentes àrees de la comarca, i particularment de la zona d'Arenys, tenen en els seus aperells de televisió. Segons Ferran, aquesta nova xarxa es posarà en marxa abans de l'estiu, temps en què la calor aguditza les interferències.

Malgrat la complexitat del nom, el TDT, que més endavant també es portarà a terme en altres zones de la geografia catalana, a nivell particular només es basa en la instal·lació d'un descodificador en cada aparell. D'aquests descoficadors en el mercat se'n poden trobar des de 100 euros – els més senzills senses prestacions multimèdia- i fins a 300 euros – aquells que tenen possibilitat de tenir serveis interactius-. A més, les antenes individuals no hauran de ser modificades i les col·lectives solament hauran d'adjuntar-li un amplificador del canal 43 UHF, la freqüència que es farà servir al Maresme.

Ara per ara, solament han vist millora en la recepció de TV3 i del Canal 33 els veïns de Torrentbó i els Tres Turons, àrees d'Arenys de Mar, gràcies a la rescent instal·ació d'un repetidor analògic al Remei. Encara que els principals beneficiaris d'aquest projecte seran els veïns d'Arenys de Mar i Arenys de Munt, el govern de la Generalitat informarà detalladament d'aquesta experiència tecnològica a tots els alcaldes del de la comarca en una reunió al Consell Comarcal del Maresme.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive