L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme
L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

En els darrers 20 anys l'edat mitjana de la població maresmenca ha augmentat en quatre anys, quelcom que tindrà importants conseqüències socioeconòmiques

L'envelliment de la població és un dels grans reptes de futur, al Maresme i arreu del país. Amb l'augment de l'esperança de vida gràcies als avenços mèdics i a altres factors, l'edat mitjana de la població augmenta, més persones arriben a edats molt avançades i això comporta importants conseqüències econòmiques i socials. 

En el cas del Maresme, les xifres així ho avalen. En els darrers 20 anys l'edat mitjana de la població de la comarca ha augmentat en quatre anys. Si ens remuntem a l'any 2000 eos maresmencs tenien, d mitjana, 38,8 anys. En acabar el 2020, se situa en els 42,9 anys.

Així ho posen de manifest les dades dels padrons municipals de les ciutats i pobles maresmencs, recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Davant d'això, el territori s'ha d'aptar per als reptes que suposarà l'envelliment de la població.

12 foto 01 gent gran 11 1280x644

Casal de la Gent Gran de Cerdanyola, a Mataró

A Mataró, per exemple, un dels quatre projectes estratègics de futur és "Ciutat cuidadora", que vol coordinar els diversos recursos sanitaris existents i les innovacions tecnològiques en aquest àmbit  per millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb major fragilitat. La capital del Maresme aspira a convertir-se en un referent a nivell estatal en el desenvolupament de nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes en relació a l’economia de les cures. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive