M.Coll

El Parc de les Aus de Vilassar compleix la sentència

Un equip judicial verifica que els terrenys s'entreguen a la usufructuària completament buits d'animals i equipaments

Ha tornat ser un dia trist per l'equip de professionals del Parc de les Aus de Vilassar de Mar. Avui, definitivament, ha arribat el dia d'entregar els terrenys a Rosa Florenza, usufructuària dels terrenys i guanyadora d'aquesta batalla familiar que ha acabat als jutjats i amb la destrucció d'uns equipaments de més de trenta anys d'història. Aquest matí el parc, sempre viu i ple d'infants, mostra una imatge dantesca. Gàbies completament buides, plantes mig arrancades i altres abandonades, ja que no han pogut ser trasplantades garantint la seva supervivència, la clínica i les oficines completament buides. Ahir a la tarda el treball de desallotjament encara era frenètic.

Però, malgrat el desallotjament descontrolat, avui encara se sent el cant d'alguns ocells, ja que alguns animals, aquells no han pogut ser recol·locats en altres centres o venuts, s'han traslladat en condicions molt precàries als terrenys no afectats per la sentència i a partir d'ara seran cuidats per la mateixa família. Aquestes aus també tenen la companyia d'alguns animals protegits que, malgrat haver arribat el dia fatídic, les administracions tutelars encara no els han anat a recollir. Una actitud que sorprèn els treballadors del centre, que des de fa dies, sobretot a partir de la clausura al públic de les instal·lacions, el passat 19 de juny, viu amb el cor encongit.

Ahir també un notari va recórrer les instal·lacions per certificar la situació dels terrenys, encara que no costa gaire descriure la destrucció d'un dels zoos i centres educatius en mediambient capdavanters a Catalunya. Els treballadors encara es pregunten per què les administracions no han pogut fer res per modificar la sentència i per què la usufructuaria vol uns terrenys només aptes per un equipament zoològic. Això sí, sempre més recordaran les 40.000 firmes i dibuixos de recolzament que han rebut dels ciutadans. Aquestes mostres d'estima, la satisfacció d'una feina ben feta i els bons records són els únics elements que endolceixen aquest final. I haurà un altre parc de les aus, en una altra localitat? D'aquí uns dies, superat el xoc psicològic, serà el moment per parlar-ne. Potser la història tornarà a començar, encara que res serà igual.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive