Instal·lacions del CRAM a Premià de Mar
Instal·lacions del CRAM a Premià de Mar

capgros.com/ACN

El CRAM deixa Premià de Mar i es trasllada al Baix Llobregat

L'entitat s'instal·larà en un terreny compartit pels ajuntaments de Viladecans i El Prat de Llobregat

El Centre de Recuperació d'Animals Marins de Catalunya (CRAMC), fins ara situat a Premià de Mar es traslladarà abans de finals de l'any vinent a la comarca del Baix Llobregat, a la zona de les platges del Prat de Llobregat i Viladecans, segons ha explicat l'alcalde d'aquest municipi, Carles Ruiz. La Generalitat, els dos Ajuntaments i Aena, propietària dels terrenys, signaran properament un conveni per a fer efectiu el trasllat del centre.

Segons ha explicat Ruiz, la casa del Club de Golf, ubicada entre la pineda i la platja del Prat, just darrera l'aeroport, acollirà les dependències del centre destinades a les tasques de recuperació de les espècies marítimes; mentre que el centre de divulgació del CRAMC s'instal·larà a la zona de la platja de Viladecans, a la pineda, uns terrenys que durant molt de temps han estat ocupats per càmpings i que Aena ha expropiat per les obres d'ampliació de l'aeroport.

El CRAM té com a objectius recuperar i reintroduir al seu medi els exemplars de les espècies marines protegides que hagin estat víctimes de avaraments, captura o pesca accidental; desenvolupar i fomentar projectes de recerca en combinació amb altres grups científics i universitaris, amb la finalitat de trobar solucions a la regressió de les poblacions mediterrànies; i sensibilitzar i educar sobre el medi ambient els diferents nivells escolars i la població en general mitjançant les activitats que duu a terme.

A banda de l'arribada del CRAMC al litoral del Baix Llobregat, també a la zona del delta del riu Llobregat, l'Ajuntament de Viladecans i la UPC han acordat ubicar-hi un centre d'investigació i recerca. Aquest s'instal·laria en els terrenys agrícoles i naturals que hi ha al terme municipal de Viladecans entre el nucli i la platja, per on actualment s'hi està construint el Camí del Mar.

Les dues actuacions s'emmarquen entre d'altres en l'aposta de l'Ajuntament de Viladecans per donar valor afegit a la zona de la plana deltaica, que durant molts anys ha estat oblidada i abandonada per la ciutat, perquè en ella hi convisquin espais naturals, espais agrícoles i també centres singulars relacionats amb el coneixement i la innovació.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive