petage arenys 2
petage arenys 2

Desconfiança sobre l'endemà dels peatges al Maresme

Preservem el Maresme mostra la seva desconfiança amb la Generalitat i li criiquen que proposi seguir pagant la via amb un altre sistema

Hi ha un nom que ha abanderat els darrers 10 anys la lluita per la millora de la mobilitat de la comarca: Preservem el Maresme. Aquesta coordinadora nascuda en el seu moment per frenar (com es va aconseguir) el projecte de laterals de la C-32, té butaca pròpia a la taula de treball de mobilitat del Consell Comarcal i ha esdevingut la veu del territori en les reclamacions i propostes sobre mobilitat maresmenca. Antoni Esteban és el seu portaveu i tot i que celebra el final dels peatges com “una bona notícia” té clar que “la Generalitat no ha tingut alternativa perquè s’acabava la concessió, no és res per posar-se medalles la finalització d’un contracte: si haguessin pogut haguessin allargat la concessió”.

Esteban confirma que Preservem el Maresme està a l’expectativa de l’escenari que es defineixi per l’endemà de l’alliberament dels peatges: “No tenim clar que l’estudi estigui enllestit abans de l’1 de setembre del 2021 però volem participar a l’estudi: som maresmencs i sabem el que passa al territori, cal que ens hi impliquem per buscar solucions i trobar coses en les que totes les parts puguin estar d’acord”. 

Una cinquantena de manifestants han reivindicat al peatge d'Alella que la gratuïtat que tenen com a veïns d'aquesta població s'ampliï a tots els residents del Maresme.

Una cinquantena de manifestants han reivindicat al peatge d'Alella que la gratuïtat que tenen com a veïns d'aquesta població s'ampliï a tots els residents del Maresme

Escepticisme amb el rol de la Generalitat

Esteban és molt crític amb la Generalitat perquè lamenta que “en 10 anys no hem vist ni un sol acte de bona voluntat per part seva, en 10 anys tot el que s’ha aconseguit ha estat a reacció d’accions i reivindicacions de la comarca”. També retreu, a l’historial d’incompliments del Govern els 97,2 milions que es van rebre de l’Estat el 2012 per a la mobilitat comarcal, que mai van arribar. Esteban alerta que “farà falta anar tots a la una, a partir de la posició comuna que és la Declaració del Maresme del 2015 i fent pinya entre nosaltres, Consell Comarcal i ajuntaments”.

Contra la vinyeta i seguir pagant

Preservem ja veu les orelles al llop i adverteix que “la Generalitat voldrà que seguim pagant amb alguna mena de peatge encobert” quan acabi la concessió. Antoni Esteban critica el sistema de vinyeta per “injust amb la comarca i la d’anys que s’ha estat pagant i insolidari perquè es comporta com un impost de circulació més per a tots els vehicles en lloc de gravar més a qui més contamina, a partir del seu ús”. Preservem el Maresme no vol “ni peatges a l’ombra, ni vinyeta ni pagaments encoberts: volem veure el que veiem a Espanya, que quan acaba una concessió es desmantella el peatge i punt”.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive