Un dels últims temporals al Maresme.  Foto: R. G.
Un dels últims temporals al Maresme. Foto: R. G.

capgros.com / ACN

El Col·legi de Geòlegs considera que s'ha de traslladar la via del tren a l'interior del Maresme

Consideren que així s'eliminaria la seva elevada exposició al risc de temporals i deixar espai per permetre que la platja actuï com a barrera natural en front del mar

El Col·legi de Geòlegs aposta per facilitar l'aportació natural de sediments als rius de la conca del Mediterrani i "deconstruir el litoral" per facilitar la "reconstrucció natural" de les platges com a mesura per evitar futures catàstrofes com l'ocasionada pel temporal Gloria. En aquest sentit, demanen "retirar infraestructures i habitatges de la primera línia de la platja del Mediterrani i traslladar-les a l'interior". I posen com a exemple la línia ferroviària amb més trànsit de passatgers entre Barcelona i Mataró, que passa al costat del litoral. El geòleg Joan Manuel Vilaplana, del col·legi, apunta que "s'hauria de traslladar a l'interior per eliminar la seva elevada exposició al risc de temporals i deixar espai per permetre que la platja actuï com a barrera natural en front del mar".

Actualment, segons afirmen des de l'organisme, s'està "impedint la renovació natural de les platges". Vilaplana subratlla que "es tracta d'una mesura que requereix un ampli consens entre les parts afectades i que tindrà efecte a mitjà i llarg termini". No obstant, puntualitza que "una platja àmplia és la millor protecció natural contra els temporals marítims".

El servei de Rodalies del Maresme ha estat un dels que més ha patit les inclemències del temporal provocat per la borrasca Glòria. Durant tota la setmana passada va viure afectacions molt importants, amb el servei anul·lat del tot durant el dimarts, i amb un tren per sentit i hora durant diverses jornades. A més, el desbordament del riu Tordera va arrasar el pont ferroviari que creua el riu, entre Malgrat i Blanes. En aquest punt es trigarà entre sis i nou mesos a recuperar el trànsit. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive