Imatge d'arxiu d'un gat al veterinari
Notícies relacionades
Imatge d'arxiu d'un gat al veterinari

Una calellenca denuncia que el seu gat ha mort per l'estrès causat pels petards

La veïna explica al web Calella.com que el gat va morir poques hores després de la Cavalcada de Reis, la pirotècnia de la qual hauria fet emmalaltir el gat a causa de l'estrés

Una veïna de Calella ha denunciat que el seu gat ha mort a causa de l'estrès provocat per la pirotècnia. El felí hauria emmalaltit per l'estrès causat pels petards que van sonar durant la Cavalcada de Reis. Quelcom que ja li havia passat, segons la seva propietària, en tres ocasions anteriors, i que aquest cop va tenir conseqüències fatals.

La veïna ho ha denunciat al web Calella.com, que és qui recull la notícia. Segons expliquen en el mitjà local, el gat, de nom Horus, hauria contret la malaltia lipidiosi hepàtica, generada per l'estrès que causa en els animals el soroll dels petards i dels focs artificials. És habitual que les celebracions del país, com ara Sant Joan, causin molt d'estrès en els animals de companyia, fins al punt de necessitar medicació per tranquil·litzar-se.

El gat, segons el testimoni de la seva propietària, ho passava especialment malament cada cop que hi havia petards als carrers del municipi, com ara durant la Festa Major. Segons les seves declaracions, cada cop que sonaven de manera continuada el felí s'estressava tant que emmalaltia de lipidiosi hepàtica. Aquesta situació s'havia produït ja dues vegades, amb el gat, que tenia 4 anys, deixant de menjar i perdent quilos. "Es passava mesos malalt", explica la dona. En aquelles ocasions ho van poder solucionar donant-li de menjar amb xeringues.

Amb motiu de la Cavalcada, la pirotècnia utilitzada durant l'espectacle va tenir les mateixes conseqüències en l'Horus, que es va tornar a posar malalt. Aquest cop, però, no es va recuperar, ja que 48 hores després va acabar morint, malgrat els intents infructuosos de la propietària i dels veterinaris per poder curar-lo. La dona, segons explica a Calella.com, viu a prop de la zona on es llença la pirotècnia per la Cavalcada, al final de la Riera, on les traques "ressonen com bombes" segons les seves pròpies paraules. 

Davant la desgraciada situació que ha viscut, la calellenca reclama que en festivitats com la Cavalcada o altres esdeveniments s'aposti per mètodes alternatius a la pirotècnia, quelcom que moltes entitats animalistes porten anys demanant arran dels efectes negatius que tenen en les mascotes cites com ara Sant Joan. 

Comentaris (7)

JAUME Fa 8 dies
Crec que arrivarem a un punt de que els cotxes no podran circular pq podrian atropellar un gat o un gos. Per favor una mica de sentit comu. Un defensor de que no es maltractin els animals i menys a las personas.
Isabel Fa 9 dies
Si és veritat els animals ho passant molt malament amb la pirotecnia, jo tinc un gos i ho passa fatal amb els petars, però si anem prohibin tot malament. Dons una mica de paciència per part de tots.
Anònim Fa 9 dies
La penya està fatal, ni hi ha prou psicòlegs ni psiquiatres per tants malalts mentals.
joancor Fa 9 dies
la pirotecnia no sols fa enmalalti els gats i gossos sino que els ocells es desorienten i moren xocant al volar, el que jo penso es que som uns troglodites que sota la excusa de la 'tradició' no volem avançar cap a altres 'divertimentos' menys perjudicials per les altres especies d'animals que viuen al planeta
Javier Fa 9 dies
Me gustan los animales y los respeto, tengo una gata preciosa, pero esto ya es demasiado. Eliminamos todos los festejos, conciertos, fiestas populares, fuegos artificiales, música, y cualquier cosa que extrese a los gatitos. Nos hacemos budistas y todos a meditar en casa. Vamos una vida de pena.....
un d'aqui Fa 9 dies
Potser arribem a un punt que no es podrà fer rés de rés. Focs artificials, cavalcada, santes, sant joan, sant pere, any nou tot en silenci.. sempre hi ha algú que pateix, ho sento, però tot té un limit d'exigencia.
Lolo Fa 9 dies
No me jodas!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive