Una de les aules de l'escola bressol El Carrilet de Cabrera de Mar
Una de les aules de l'escola bressol El Carrilet de Cabrera de Mar

ACN

Cabrera fusiona dues escoles bressol per guanyar un casal d'avis

L'Ajuntament diu que la fusió garanteix l'escolarització de tots els infants empadronats al poble, però hi haurà famílies afectades d'altres municipis

Les dues escoles bressol municipals de Cabrera de Mar tenen excedent de places. De les 113 disponibles se'n fan servir un centenar, però només 50 corresponen a infants empadronats al poble. L'Ajuntament ha optat per concentrar els nens en una única escola i transformar l'altre equipament en un casal d'avis. L'alcalde, Jordi Mir, assegura que l'escolarització dels infants de Cabrera està garantida i que, si fos necessari, es pot ampliar l'escola bressol que es mantindrà oberta. El projecte afectarà una cinquantena de famílies de Vilassar de Mar i Cabrils que actualment tenen inscrits els seus fills a les escoles bressol de Cabrera de Mar. "Ens devem a la gent del nostre municipi", adverteix Mir.

Motius econòmics, demogràfics i socials. Així justifica l'alcalde el projecte de transformació de l'escola bressol El Carrilet en un casal per a la gent gran del poble. L'Ajuntament ha decidit, per al pròxim curs, concentrar tots els alumnes a l'escola Marinada, que té capacitat per a 57 nens. D'aquesta manera, es garanteix l'escolarització de 0 a 3 anys de tots els nens del poble que actualment tenen plaça pública d'escola bressol. Jordi Mir es compromet, a més, a ampliar el centre amb "una o dues aules", si fos necessari.

Alumnes de fora de Cabrera
L'altre mig centenar d'alumnes matriculats són nens de famílies de les poblacions veïnes de Vilassar de Mar o de Cabrils. L'alcalde de Cabrera assegura que no vol anar "contra ningú", però adverteix que els recursos públics de l'Ajuntament s'han de destinar "a la gent del municipi". Aquestes famílies són les que hauran de buscar una alternativa per al pròxim curs.

L'Ajuntament també explica que les escoles bressol generen un dèficit anual de 47.300 euros, i que el cost dels lloguers dels espais per a la gent gran és d'un 16.000 euros anuals. El govern municipal defensa que amb el projecte de transformació de l'escola bressol en casal d'avis s'estalviarien aquests diners i que, en només dos anys i mig, les obres d'adequació de l'edifici -164.300 euros- ja estarien amortitzades. S'esgrimeixen també motius socials. Segons l'alcalde, els locals que actualment utilitza la gent gran del poble no estan en condicions. L'obertura del nou casal està programada per a la tardor del 2014.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive