M.Coll

Augmenten els recursos de seguretat i qualitat a les platges maresmenques

La Creu Roja i la Diputació de Barcelona fan una crida a la responsabilitat ciutadana

Les mesures de seguretat i accessibilitat a les platges del Maresme han incrementat de cara la nova temporada de platges. La Diputació de Barcelona ha invertit més de 1.093.515 euros per a millorar el servei en les platges de l'àrea de la província de Barcelona. En total, al Maresme s'han habilitat 19 torres i 23 cadires de vigilància, 24 llocs de socors, 23 embarcacions, 12 vehícles, 1 moto aquàtica i 23 cadires de rodes especials pel bany de persones discapacitades.

Malgrat tot aquest dispositiu, en la presentació de la campanya de platges 2004, que ha tingut lloc aquest matí a Sant Pol de Mar, la diputada de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, ha volgut deixar clar que la darrera responsabilitat és la del ciutadà: “independentment dels recursos invertits hem d'incentivar als ciutadans l'ús de mesures responsables a la platja, per tant, han de tenir present i respectar els senyals i les recomanacions que els facin els vigilants”.

Aquest any la Diputacióde Barcelona ha volgut fer un especial èmfasi en l'accessibilitat a l'aigua de les persones amb problemes de movilitat, per la qual cosa ha incrementat el nombre de cadires de rodes. També ha millorat la seguretat. En aquest aspecte ha confeccionat 12.000 pulseres infantils per a facilitar la identificació dels infants desorientats i ha incrementat la zona de costa especial per a banyistes, la qual està delimitada amb balices i prohibida a embarcacions o a la pràctica d'esports aquàtics.

En el cas de la platja de Mataró, on la campanya de seguretat s'inicia el 15 de juny, es disposarà de dues torres i tres cadires de vigilància -algunes de les quals han hagut de ser canviades de lloc a causa de les obres de construcció del Passeig Marítim-; un lloc de socors, tres embarcacions, un vehícle, una cadira de rodes i un equip humà de divuit persones. Aquests dispositius, comparats amb els de la resta de poblacions, han estat qualificats “d'òptims” pels responsables de Creu Roja de Mataró.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive