Carles Viarnes i Elvira Prado actuaran al Poesia i +
Carles Viarnes i Elvira Prado actuaran al Poesia i +

Arrenca el Poesia i + 2020, concentrat a Caldes d’Estrac

El primer cap de setmana del Poesia i + d'enguany compta amb ple d'actuacions de poesia i música en què es van alternant la presència i la virtualitat

Tret de sortida a la 15a edició del festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, que s’allargarà fins al 12 de juliol, es desenvoluparà a Caldes d’Estrac. Aquesta quinzena edició del festival tindrà un format híbrid, a mig camí entre la presència i la virtualitat: hi haurà activitats únicament presencials, activitats en línia i activitats que combinaran els dos formats, amb la idea d’augmentar l’abast del festival malgrat les restriccions de públic presencial. A grans trets, la programació es dividirà en dues franges: una primera (19h) dedicada a recitals que es podran veure únicament en streaming o en grups molt petits i una segona (20.30h) dedicada a recitals i concerts que es podran veure de manera presencial al parc de Can Muntanyà, de la població costanera del Maresme.

D’altra banda, a fi de garantir la seguretat de tot el públic, els artistes i el personal, el festival es concentrarà al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, llevat del primer dia, que tindrà lloc com de costum a Canet.

Divendres 3

El divendres 3, a partir de les 19h, Laia Estruch presenta una instal·lació a la Sala Antoni Artigues de la Fundació Palau que transita els espais de la veu dins i fora de l’aigua, en què l’artista experimenta els límits de la improvisació. La Sala Antoni Artigas també acollirà, a partir d’aquest divendres, la projecció de ‘Cábalas’, una sèrie de quatre videopoemes en els quals cantaora cordovesa María José Llergo ha posat els seus poemes i la seva veu al servei de la imaginació de diversos artistes com ara Los Voluble, Ernesto Artillo, Califato ¾ , A Flamenco Catharsis, Sergi Palau, W.W.A.T, Bromo y María Sosa. També a partir de les 19h i en streaming es podrà gaudir de ‘Búnker’, un espectacle literari que neix a UnVentilador, productora poètica on es gesten projectes que aposten per incorporar el llenguatge, la poesia i l’acció a diferents disciplines artístiques com el vídeo, la teoria artística, la performance i la música.

A les 20.30h, el pianista Carles Viarnès —que fa pocs mesos va publicar l’esplèndid Nun— i Elvira Prado-Fabregat, artista de la paraula dita i cantada, presenten No parlis fort, un concert poètic que recorre els quaranta anys de producció poètica de Màrius Sampere. Tot seguit, tancarà la nit una de les joies actuals de la música valenciana, Senior i el Cor Brutal, la banda liderada Miquel Àngel Landete presentaran un format especial de duo, amb Landete a la veu i Endika al piano acústic, que permetrà veure les venes d’aquest artefacte musical únic.

Dissabte 4

Ja el dissabte 4, a partir de les 19h i en streaming, Jordi Cornudella i Perejaume es reuniran al pati de la Fundació Palau per parlar i llegir poesia amb un títol obert i desengreixat: “Posats a fer”

Tot seguit es podrà gaudir de dos concerts més. En primer lloc, la cantant barcelonina Clàudia Cabrero presenta ‘Aorta’, el primer fruit de la seva carrera en solitari. Darrere seu actuarà el grup Marialluïsa, qui ens van sorprendre l’any passat amb l’Ep Pren-t’ho amb calma, amb cinc temes que van resultar una bona alenada d’aire fresc.

Diumenge 5

L’endemà, diumenge 5 també a les 19h, els poetes Laura Carbonell i Pau Vadell presentaran en streaming un recital en el que desgranaran part de la seva obra. Tot seguit, i de nou ubicats al Parc de Can Muntanyà, el periodista i activista David Fernàndez i el músic Lu Rois presentaran l’espectacle “La força incendiària de les espelmes”, en el que Fernàndez posa veu a una selecció dels poemes de l’italià Erri De Luca, acompanyat de les melodies delicades i lluminoses de Lu Rois. L’última actuació de la nit la protagonitzarà el gru p Pinan 450f: els textos d’Adnan Fassi, l’instigador del grup ara fa cinc anys, combinen el dàrija (el dialecte marroquí del l’àrab), el català i el castellà i parlen de recorreguts de vida i de comunitat, amb una veu que flueix segura, compromesa i fins i tot festiva.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive