Triptic informatiu del reciclatge a Argentona
Triptic informatiu del reciclatge a Argentona

Argentona, el municipi català de més de 10.000 habitants que més recicla

El municipi es manté líder ja que assoleix el 86,94 % de recollida selectiva durant l'any 2019

Argentona és, de nou, el municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants que més recicla. Així ho posa de manifest el darrer informe de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), segons el qual el municipi assoleix el 86,94 % de recollida selectiva, de llarg el més elevat del Maresme. Malgrat tot, aquesta xifra se situa una mica per sota - 9 dècimes menys - en relació als resultats de l'any anterior. 

Segons l'ARC, durant el 2019 Argentona va generar més de 5.934 tones de residus, que suposa mitjana diària per habitant d'1,31 quilos i un total de 476,56 quilos a l'any. Només el 13,06% d'aquestes tones són de rebuig. A la comarca del Maresme, el percentatge arriba al 47,14%.  

En el global de municipis, Argentona es troba en el Top 15 de municipis que millor fan la recollida de residus, en una llista que encapçalen poblacions com Matadepera i Breda, amb xifres que s'enfilen per sobre del 92%.

Camions descarregant a la planta de tractament de residus. Foto: R. Gallofré

Camions descarregant a la planta de tractament de residus de Mataró. Foto: R. Gallofré

Aposta pel porta a porta

Tot plegat es deu a la gestió del porta a porta i el pagament per generació. El model es va implantar al centre urbà l'any 2004 amb les fraccions d'orgànica i rebuig, i a finals del 2008 es va ampliar amb els envasos i el paper i cartró, i al 2010 va ser pionera amb l'aplicació del pagament per generació - anomenada taxa justa -, que “penalitzava” especialment la generació de rebuig. Es va estendre l'any 2016 i 2017 al barri del Cros i als veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, fins a gairebé completar el 100% del municipi. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Roser Fa 1 any
Cosas bien hechas. Felicidades Argentona. Otros deben aprender

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive