capgros.com/ Efe

Arenys de Munt podria acollir l'escola del ballarí Angel Corella

El municipi ja li ha ofert un espai de 5000 metres quadrats edificables

El municipi d'Arenys de Munt ha ofert al ballarí madrileny, Angel Corella, Premi Nacional de Dansa, 5.000 metres quadrats edificables per dur a terme el seu projecte de residència-escola d'alt nivell internacional de ballet clàssic.

L'alcalde del municipi, Andreu Majó, ha explicat a EFE que ha fet aquesta oferta al ballarí estrella de l'American Ballet i que està pendent de rebre una resposta per treure a concurs el projecte arquitectònic.

Els terrenys confronten amb el castell de Can Jalpi on, en un principi, Corella volia ubicar la seva escola i que va ser adquirit pel tour operador Shers.

Malgrat això, l'ajuntament ha arribat a un acord amb Shers de cessió dels terrenys adjacents, espai que ha ofert a Corella perquè porti a terme el seu projecte.

En virtut de l'acord de cessió, el municipi tindrà, a més a més, dret d'ús, durant deu dies a l'any, de la casa-castell. Aquests dies podrien ser, segons que ha explicat Majó a EFE, jornades ideals per presentar un programa o un espectacle de dansa al castell.

Arenys de Munt reforça la seva proposta amb el fet que el Castell de Can Jalpi i els terrenys adjacents estan al costat d'un planter de propietat municipal que podria utilitzar-se de teatre a l'aire lliure, "a l'estil de l'amfiteatre Grec", ha explicat Majó.

El municipi, de 7.000 habitants, es troba a l'espera de la resposta de Corella qui gaudeix en aquests dies d'un descans en la seva vila de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

El ballarí té previst participar a mitjans d'agost al Festival Shakespeare de Santa Susanna, a la mateixa comarca barcelonina del Maresme en què es troba Arenys de Munt.

Angel Corella i els solistes de l'American Ballet interpretaran els dies 16 i 17 d'agost una selecció de "pas-a-deux" inspirats en Shakespeare.

Tant Corella com la seva mare, Maria López Eirin, vicepresidenta de la Fundació Angel Corella Ballet van explicar, després de la presentació del programa de la segona edició del Festival Shakespeare, que "s'ha de valorar l'edificació d'un edifici de nova planta".

Eirin és partidària que el projecte de Corella tiri endavant mentre el famós ballarí clàssic "estigui en ple apogeu de la seva carrera".

Tot i així ha apuntat que el projecte "té cants de sirena d'altres llocs", suposadament a l'entorn barceloní.

Corella ofereix ara prioritat a muntar la seva companyia internacional, abans de tenir disponible la residència-escola.

Ha explicat que la fundació que presideix al costat de la seva mare té previst durant els pròxims dies continuar el seu periple buscant fons per a l'escola i la companyia.

Corella ha concretat que la nova companyia tindrà una plantilla de vuit ballarins i començarà a fer audicions per trobar-los, probablement, a Barcelona.

Ha valorat en vuit milions d'euros el cost de la formació de dansa clàssica i ha assenyalat que després de les vacances es reunirà amb la ministra de Cultura, Carmen Calvo, i amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Madrileny, de 29 anys d'edat, Angel Corella es va formar a l'escola i la companyia de Víctor Ullate.

Corella viu i treballa a Nova York des del 1995, quan amb 19 anys va ingressar a l'American Ballet, una de les companyies de dansa més importants del món, en què va començar com a solista i va acabar com a ballarí principal.

El primer èxit d'Angel Corella amb l'American Ballet va ser amb "Giselle". A l'any següent, el 1996, va obrir temporada al Metropolitan de Nova York amb "El Quixot".

A partir de llavors, ha ballat convidat en altres importants companyies internacionals, com el Royal Ballet de Londres o el Ballet de la Scala de Milà.

El 1999, va crear el seu propi grup al costat d'altres estrelles de l'American Ballet Theatre, amb les quals ha actuat a Espanya diverses vegades.

Des de fa temps la Fundació Corella estudia la idoneïtat de diferents ciutats, totes elles a la província de Barcelona, per ubicar la seva residència-escola d'alt nivell internacional de ballet clàssic.

La Fundació Angel Corella Ballet, que té com a president el ballarí i com a vicepresidenta la seva mare, té l'objectiu de crear la primera Companyia Internacional de Ballet Clàssic a Espanya i situar-la entre les cinc més ben considerades del món.

Aquesta companyia s'agermanarà amb l'American Ballet i Corella, que viu a Nova York, compaginarà la seva presència en les dues formacions, segons Eirín.

La Fundació busca un lloc idoni per instal·lar la seu d'aquest projecte, en una residència-escola per a joves de 12 a 18 anys, ballarins que per circumstàncies socials, econòmiques o d'un altre tipus, no poden dur a terme la seva formació artística.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive