ACN

Arenys de Munt engega al febrer la urbanització superficial de la Riera

Les obres del primer tram, esperades des de fa 8 anys, costaran 1,5 MEUR i acabaran passat l'estiu

L'esperada urbanització superficial de la riera d'Arenys de Munt -el projecte està aprovat des de l'any 2007- començarà aquest mes de febrer. L'Ajuntament ha signat ja el contracte amb l'empresa adjudicatària i el 9 de febrer està previst que els operaris comencin a treballar sobre el terreny. La durada de les obres és d'uns set mesos i, en una primera fase, servirà per cobrir el tram de la riera de la Rambla de Francesc Macià -entre el rial Bellsolell i la carretera de Torrentbó. El cost dels treballs és d'1,5 MEUR i un 23% de l'import es cobrirà amb les contribucions especials dels veïns. L'obra combinarà un asfalt marronós i pedra artificial per minimitzar l'impacte visual.

La principal artèria d'Arenys de Munt deixarà de ser de sorra. L'emblemàtica riera del municipi ha estat històricament l'epicentre dels desperfectes provocats per les rierades i des de 2007 l'Ajuntament té sobre la taula el projecte per a la seva urbanització superficial. Tot i que envoltat de polèmica -els més romàtics reclamaven conservar la riera de sorra- la urbanització començarà aquest febrer.

La urbanització de la riera preveu la instal·lació de desaigües per a les aigües pluvials, actualment inexistents al llarg d'un quilòmetre i mig, i es preveu que això ajudi a reduir considerablement la presència d'aigua per sobre de la llera de la riera en episodis importants de pluges. A més, l'absència de sorra també reduirà els efectes negatius que té una rierada sobre el mobiliari urbà.

Projecte del tram sud
Les obres s'allargaran fins passat l'estiu i durant la segona meitat de l'any es treballarà per definir el projecte del tram sud de la riera, entre el rial Bellsolell i el pont de vianants que hi ha a l'entrada del municipi. Aquesta obra s'executaria, segons els plans previstos, durant l'any 2016 i el cost serà aproximadament el mateix que el de la primera fase de l'obra que ara comença. Un cop enllestit aquest segon tram mancarà encara una tercera fase d'obres que faria arribar la urbanització fins al polígon industrial.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive