capgros.com/ACN

Arenys de Munt apaga la meitat dels fanals per reduir la factura de la llum

El consistori preveu estalviar al voltant de 80.000 euros, un 52% del que es gasta actualment

Les nits a Arenys de Munt seran, a partir del pròxim dissabte dia 7 de gener, més fosques. L'Ajuntament ha anunciat que tancarà prop de la meitat de fanals del carrer per intentar reduir l'impacte de la factura de la llum en les finances municipals. L'apagada no serà lineal a tot el municipi i, en funció dels carrers, s'apagaran el 25%, el 50% o el 75% de les bombetes. L'estalvi energètic que es pretén aconseguir és d'uns 80.000 euros, un 52% de l'actual factura. Aquesta és una de les mesures impulsades des del consistori per ajustar la despesa municipal als ingressos reals. Amb tot, Arenys de Munt ja ha aconseguit retallar el seu pressupost de despeses pel 2012 en 1,2 milions d'euros.

Els ingressos a Arenys de Munt han caigut més d'un 30% des de l'any 2008 i ara l'Ajuntament estudia formules per reduir el seu deute i recuperar cert nivell d'ingressos per equilibrar el seu pressupost. Amb l'apagada de fanals es vol aconseguir reduir la despesa energètica a la meitat. La mesura s'aplicarà per zones i, en funció de cada carrer, s'apagaran més o menys fanals.

En un primer grup de carrers, es preveu reduir la despesa un 29,88% amb el tancament d'un de cada quatre fanals. En una segona zona del municipi, la reducció de la factura serà del 42,02% perquè s'apagarà un de cada dos fanals. Finalment, en una tercera fase s'aconseguiria retallar la despesa energètica un 50,20% amb el tancament del 75% dels fanals.

A més, en alguns carrers també serà possible reduir el flux de llum que emeten els fanals que quedin encesos. L'Ajuntament ha elaborat un estudi per determinar quins punts de llum s'apaguen i quins continuen encesos, amb l'objectiu de "no perjudicar cap zona" del municipi i de garantir la seguretat. També es preveu replantejar l'horari d'encesa dels fanals, que actualment és de 18h. a 8h.

Segons els càlculs de l'Ajuntament, l'estalvi total pot arribar a ser del 52%. En xifres absolutes això significa al voltant dels 80.000 euros d'estalvi. Tot i això, el pressupost pel 2012 només reflecteix un estalvi real de 65.000 euros. El govern municipal ha preferit arrodonir les xifres a la baixa per si, finalment, les mesures engegades no compleixen amb totes les expectatives.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive