La incineradora de Mataró no és un perill per a la salut.
La incineradora de Mataró no és un perill per a la salut.

Una app per detectar les males olors del Centre de Residus

Els usuaris poden registrar les olors percebudes des del lloc on es troben per ajudar al seguiment, control i la vigilància de l’impacte odorífer de les instal·lacions

Els episodis de males olors als entorns del Centre de tractament de residus de Mataró són un fet que genera nombroses queixes veïnals. Des de fa mesos el consorci que gestiona el centre està analitzant la incidència d'aquestes olors, i ara ha fet un pas més que vol involucrar la ciutadania. Es tracta d'una app que qualsevol resident a l'entorn del centre es podrà descarregar al seu mòbil, mitjançant la qual podrà registrar les olors percebudes

Quin és l'objectiu d'aquesta app? Obtenir valoracions reals que permetin el seguiment, el control i la vigilància de l’impacte odorífer del Centre de Tractament de Residus Sòlids Urbans. Per assolir-ho la col·laboració ciutadana és imprescindible. Quan els usuaris de l'app percebin una olor que pugui venir del centre de residus, la podran registrar a través de l'app, i aquestes dades seran enviades directament al Consorci de Residus del Maresme. Per fer-ho, tan sols caldrà accedir i omplir un formulari amb dades concretes com ara quin tipus d'olor es tracta, quina és la intensitat de la molèstia, quant ha durat i a quian adreça ha estat percebuda. 

En el moment de percebre una olor particular, s’haurà d’accedir i omplir un formulari molt simple per registrar-hi una sèrie de dades concretes com ara de quin tipus d’olor es tracta, quina intensitat de molèstia genera, a quina adreça està ubicada i quina ha estat la seva durada. Un cop el formulari hagi estat enviat, serà rebut per part del Consorci de Residus el qual gestionarà cadascuna de les incidències de manera individual.

En la fase inicial de prova l'aplicació, anomenada Ortelium, serà emprada per una trentena de voluntaris que estaran repartits al Polígon de les Hortes, als barris de Cerdanyola, el Pla d’en Boet, Peramàs, la zona del Rengle o l’Eixample. En futures fases estarà oberta a tots els ciutadans que hi vugluin participar. 

D’aquesta manera, les incidències obtingudes complementaran la informació de l’estudi que es va posar en marxa a finals de gener, determinant quin és el focus real de les olors que es perceben als entorns del Centre de Residus i a la ciutat en general. L'objectiu és que el Consorci pugui dur a terme noves actuacions que portin a l’atenuació de les possibles olors que puguin provenir del Centre de Residus.

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive