-
-

V. B.

Manuel Cusachs col·loca la seva quarta escultura a la Sagrada Família

L'escultura del veterà artista, de quatre metres d'alçada i dedicada a Sant Antoni Abat, està situada a l'absis del temple barceloní

Una nova escultura de l’artista mataroní Manuel Cusachs presideix els cels barcelonins des de l’absis de la Sagrada Família. Es tracta de la quarta escultura que Cusachs col·loca en el temple d’Antoni Gaudí, en una sèrie que ha realitzat en els darrers 20 anys i que conclou amb aquesta peça. L’escultura, de quatre metres d’alçada, està dedicada a Sant Antoni Abat, el sant que va donar nom a Antoni Gaudí, i es va col·locar a la Sagrada Família aquest mes de gener, coincidint amb la festivitat del patró.

“És la quarta i última escultura per a la Sagrada Família”, explica Cusachs, nascut a Mataró l’any 1933 i afincat des de fa anys a Òrrius. Malgrat que ha treballat en nombrosos projectes artístics (els capitells del claustre de la Seu d’Urgell, la sèrie escultòrica d’El Caminant i el Mur...) Cusachs reconeix que sent “una satisfacció especial” de tenir obra seva en un edifici com la Sagrada Família, que “s’ha convertit en un temple de la humanitat”.

L’escultura presenta el sant vestit com un eremita, amb una campaneta que li penja del cinturó de l’hàbit i un porquet, símbol com a patró dels animals, sostingut amb la mà esquerra. Les barbes de Sant Antoni s’uneixen amb les falmes que sorgeixen del terra, que simbolitzen les temptacions que va patir al desert.

La primera de les quatre escultures de Manuel Cusachs que hi ha a la Sagrada Família és la que va dedicar a Sant Josep de Calassanç. Posteriorment va realitzar una obra sobre Sant Ignasi de Loyola. Fa un any, l’escultura de Sant Benet i aquest gener de 2014 ha tancat el cicle amb Sant Antoni Abat. Totes les peces estan col·locades a l’absis del temple i estan fetes de pedra travertí romà. Per indicacions del departament tècnic del projecte de construcció de la Sagrada Família, l’escultura s’ha hagut de fer en dos trossos, i són paletes especialistes els que les col·loquen a l’absis i fan l’assemblatge final.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive