Llegia el titular de la breu entrevista que li feien a Cloè Madanes, psicòloga-psicoterapeuta, especialista en maltractes i violència domèstica, fa dues setmanes a la contraportada de La Vanguardia: La violència es un amor mal expresado.
Les qüestions del maltractament podem abordar-les des de diferents perspectives : sociològica, política, educativa, legal,... Malgrat tot, davant la insistència del problema, bo i les mesures que es prenen, ens situa sovint davant la incomprensió del fenomen.
Pensar que la violència és una manera d'expressar amor de manera forassenyada ens situa la reflexió en el psiquisme de la persona.
Com podem entendre sinó, que en episodis continuats de maltractaments, algunes dones sovint reaccionen de manera ambivalent, malgrat els mitjans i ajudes que tenen al seu abast ? Per exemple, posant o retirant denúncies, reincidint en relacions de maltracta, desobeint recomanacions i consells, o fins i tot les mateixes directrius de familiars, advocats i jutges, cercant relacions d' amagades amb la parella maltractadora?
Són preguntes que interroguen i qüestionen el sentit comú i desafien, com he apuntat,les mesures que s'estableixen.Quina explicació possible doncs cal buscar-li ?
Reflexionar sobre el per què del maltractament ens porta a parlar de l'Amor. De què representa psiquicament per cadascú dels implicats, aquell o aquella amb qui te aquesta relació mortífera. Perque no podem oblidar, malgrat sembli paradoxal, que l'agressivitat per activa o per passiva, és consubstancial a l'ésser humà. Tant per homes, com per dones. També ho és, la capacitat de transformar-la en quelcom productiu per a la col·lectivitat.
En l'ésser humà, i en les relacions de parella, l'ideal de completesa cristal·litza en la significació de l'altre en el nostre inconscient. En els casos de maltractament, aquest altre, objecte de representació inconscient és sobrevalorat en l'amor. La persona, de manera inconscient, en fa una identificació total, narcisista, de fascinació, d'encantament,, de dependència que imaginàriament a un o una el completa.
Quan aquest altre, per diferents motius, és substret o no completa, la persona es troba davant el buit. I davant aquest buit existencial,que es capta per moments, sorgeix l'odi, i fins i tot la violència quan no ha mediat la paraula.
Moviment pulsional en que la persona cerca aquella satisfacció que, òbviament, no coincideix amb el seu benestar. O no és sorprenent també que els maltractadors que acaben assassinant a la seva parella, tot seguit acaben amb la seva pròpia vida ?
La dita popular castellana ens diu... hay amores que matan. De tot plegat, ens en parlarà Glòria Sabathé, psicòloga-psicoanalista, el proper dijous 15, a les 20.00h. a la Sala d' Actes de Caixa Laietana en el marc de les conferències del II Cicle Psicoanàlisi avui.
Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online
cheap phentermine online orlistat soma online lipitor
diazepam
cheap adipex sonata generic online
generic cialis online order vicodin online
modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil
order adipex
alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline
retin
lansoprazole paxil buy soma
naproxen keflex generic sildenafil
celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin
celexa
generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet
testosterone
tramadol orlistat buy fioricet online buy valium
lansoprazole buy adipex online
order soma soma buy vicodin online order
zestril
spitz hoodia mousy bacteriolysin
Comentaris