Contreras, amb una de les seves obres
Contreras, amb una de les seves obres

capgros.com

Les ‘memòries visuals’ de Contreras, en una retrospectiva a l’Espai Capgròs

La selecció de peces es planteja com un recorregut per tota la carrera de Contreras, en una exposició que s'inaugura aquest dimecres 29

Més de 45 anys de trajectòria en el camp de la fotografia, la pintura, el dibuix i el disseny gràfic donen per mirar enrere. Per fer-ne una bona retrospectiva. Així ho mereix Manuel Contreras, membre del col·lectiu Dimarts del Llimoner, un creador molt polifacètic a qui aquest juliol l’Espai Capgròs ret homenatge amb l’exposició “Íntima”. Un títol que no es baladí, ja que servirà per descobrir la cara més oculta de Contreras, fins i tot a ulls de qui millor el coneixen.

Dimecres 29, a les 19.30h a l’Espai Capgròs (c/ Sant Benet, 16-18), inauguració

“És un recull de l’exposició permanent que tenim penjada a casa”, bromeja Contreras. La selecció de peces, a càrrec de la seva esposa, es planteja com un recorregut per tota la carrera de Contreras. Per això inclou des dels seus treballs en l’àmbit del disseny gràfic i industrial per a tota mena d’empreses (anuncis, catàlegs, logos, cartells) que resumeixen la seva activitat professional. Al costat, nombroses pintures i dibuixos, que van des d’un autoretrat de quan era un adolescent fins a peces actuals que inclouen retrats d’amics o natures mortes. “Però jo no em considero pintor, o no em defineixo com a tal, amb totes les seves connotacions bohèmies; més aviat sóc algú que pinta”, explica, modest. Evidentment, no hi falten les fotografies, entre les quals algunes que s’han pogut veure en exposicions com les que ha dedicat a Venècia, o bé una memorable mostra que va protagonitzar amb el pintor Pepe Novellas dedicada a Guadix, el poble granadenc natal de Contreras. Tot plegat es configura com unes “memòries visuals”, resumeix Contreras, de la mateixa manera que un escriptor planteja unes memòries escrites quan afronta la seva autobiografia. La mostra es completa amb un catàleg on hi apareix una selecció molt més nodrida d’aquests 45 anys de creacions.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive