Eloi Aymerich

La Mostra de Sant Pere més Alt enfila les últimes hores

El teatre i la música esdevenen protagonistes en les darreres actuacions de la 2a edició de la Mostra d'Arts

Fins a quarts de sis de la matinada s'han allargat els dj's aquest diumenge al matí. Al final quedaven unes 200 persones disposades a continuar la festa. A primera hora del matí una brigada municipal de neteja ha deixat l'espai del carrer Sant Pere més Alt apunt per a les actuacions del diumenge tarda, vespre i nit.

Les activitats
Avui a la tarda les partides d'escacs han estat la primera activitat que s'ha realitzat, organitzada amb l'ajut del Club d'Escacs Mataró. Una de les participants, Laura Moreno, comentava que és interessant el fet que es combinin propostes tant diferents com els jocs de taula, la música o la pintura; "Hi ha música, hi ha art, hi ha escacs... crida l'atenció aquest tipus de combinació. Pot ser una mica surrealista, però m'agrada, sobretot perquè l'entorn és bastant tancat, és agradable". A les 18.40, amb deu minuts de retard, han començat els mataronins Sonora amb el seu pop-rock en català. L'obra de teatre Ni te cuento estava prevista que comencés a les vuit en punt i que les músiques experimentals de Soma.planet i el rock de Zoe's Band seguissin omplint el vespre amb melodies fetes des de Mataró. L'espectacle de dansa Un cafè posarà l'accent diferencial del dia.

Un primer balanç
Els organitzadors estan molt contents de com ha funcionat fins ara la Mostra; "la gent està contenta. Hi ha un ambient molt maco" explicava Carles Spà, un dels organitzadors, que s'atrevia a dir que es calculava que unes dues mil persones havien passat fins el diumenge a la tarda per la Mostra d'Arts al carrer de Sant Pere més Alt. A part d'algun veí que a primera hora del diumenge s'ha queixat pel soroll, la majoria del veinat s'han près la Mostra d'Arts amb molta filosofia: "Cal acceptar-ho, posen el carrer molt maco. A més és un cop l'any, no passa res", deia una veïna del carrer Sant Pere més Alt, Meritxell Cucurell.

La polèmica
En un article d'opinió a CAPGROS.COM, el crític d'art Pere Pasqual Pic criticava la falta de qualitat d'algunes de les obres de l'exposició plàstica i una certa "acomodació" dels artistes que s'hi presentaven. Pere Viada, un dels impulsors de la Mostra d'Arts als anys seixanta, ha declarat a CAPGROS.COM que la qualitat de l'exposició plàstica ha baixat; "una part important de la gent que més o menys està marcant l'art a la ciutat no ha volgut participar a la Mostra. Alguns d'ells tan importants com Josep Cuyàs, Perecoll o Ricard i Ivan Jordà". I ha afegit que "hi ha alguns artistes que els hi fa por exposar amb gent novella". Davant la crítica oberta de Pic, Viada ha volgut deixar clar que és veritat que molta gent ha optat per presentar a la Mostra "una obra més", i que "si la gent no té un interés explícit per a crear obres per a Sant Pere més Alt és possible que la Mostra acabi desapareixent".

Tot i això, Pere Viada ha volgut deixar clar que és molt important aquest tipus d'exposicions perquè permeten que molta gent es trobi i es conegui, i ensenyi el que està fent. La Mostra també ha d'apostar per una creació molt més interdisciplinar i oberta "com era la voluntat en els seus inicis", ha dit. Per la seva banda, Jaume Graupera, regidor de Cultura, ha comentat que l'espai justifica que l'exposició sigui oberta, i opta perquè tothom pugui ensenyar el que fa. "Sant Pere més Alt no és una exposició simplement. És festa, és trobada, i des del PMC sempre recolzarem aquest tipus de propostes".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive