A les sis de la tarda, hora oficial d'inici de la mostra, ja hi havia pràcticament tota l'exposició plàstica penjada de les parets. De fet, la major part d'aquesta exposició s'ha instal·lat al llarg de tot el matí de dissabte i a quarts de quatre de la tarda ja estava enllestida. "Tot i això encara falta alguna que altra obra per afegir a la mostra", deia Arnau Vilardell, membre de l'organització. Un d'aquests era Dani, un artista mataroní que estava repintant una cadira de fusta en directe. Entre les obres exposades destacaven una de creació col·lectiva que es basavan en que els espectadors gravessin les seves empremtes amb pintura sobre unes teles blanques.
En la primera hora de la mostra ja havia arribat un bon centenar de persones de públic, entre els que s'han pogut veure moltes cares de l'Ajuntament, com ara el regidor de cultura Jaume Graupera, el director del Patronat Municipal de Cultura Toni Cabré o diversos artistes com ara el pintor Josep Novellas, el poeta Manuel Patricio o l'artista Pere Viada.
De fet, ha estat el mateix Viada qui a tres quarts de set ha fet una petita xerrada inaugural en la que ha reflexionat sobre la mostra. "Aquí hi ha persones disposades a recuperar l'esperit de fer les coses sense cobrar", ha dit. I ha volgut matitzar que "es pot arribar a crear sense buscar aquesta almoina que és el diner". En un to força reivindicatiu, l'artista ha comentat que "si en l'art no hi ha revolució no és res" i ha acabat dient que l'autèntica revolució és "fer les coses per amor a l'art, estar bé amb un mateix i esdevenir lliure".
Després d'aquest discurs, molt aplaudit pels assistens, algunes membres del 2n curs de l'Aula de Teatre del PMC han interpretat l'obra Stand-by, dirigida per Joan Cusó, en la que es reflexiona sobre el fet de l'espera. Amb poques paraules i molta gestualitat, els esquetxos còmics i reflexius han permés iniciar amb bon peu els espectacles a la plaça de Sant Pere més Alt.
Comentaris