La flama del Canigó tornarà a ser ben present a Mataró, entrant pel carrer Sant Joan a les set de la tarda, transportada pel grup Maimakansu. Mitja hora més tard l'alcalde Joan Antoni Baron rebrà la Flama a la porta de l'Ajuntament i posterioment es distribuirà per diferents punts de la ciutat com el C.A. Laietana, el Club Natació Mataró, el carrer d'Altafulla, el carrer de Sant Ramon i mitja dotzena d'associacions de veïns.
Abans, però, es llegirà un manifest escrit per l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasare i es cantarà l'himne de la trobada, la cançó tradicional Muntanyes del Canigó. L'acte està organitzat pel Club d'Opinió Jaume Llavina conjuntament amb la delegació local d'Omnium Cultural i hi participarà la colla castellera Capgrossos de Mataró i els Dansaires d'Iluro.
A Vilassar de Mar la flama arribarà en bicicleta per la carretera d'Argentona de la mà del Centre Excursionista PIRI. El recorregut finalitzarà cap a 2/4 de nou a la plaça de l'Era, amb la colla dels Ssstrèpits de l'AVAL. A les nou del vespre es celebrarà la Festa dels Països Catalans a la Plaça de l'Església amb la lectura de la proclama. Tot seguit es recollirà el foc que servirà per encendre totes les fogueres i cremar el peveter al campanar. La revetlla serà amenitzada amb la Salseta del Poble Sec al CEIP Pérez Sala.
A Arenys de Mar, per la seva part, la flama del Canigó arribarà a la tarda al pati del Calisay i amb aquesta flama s'encendran ja al vespre les diferents fogueres que s'han organitzat a la vila maresmenca.
-
Símbol d'unitat catalana
Des de 1955 i sota la inspiració del poema de Jacint Verdaguer Canigó, un grup d'excursionistes del Cercle de Joves de Perpinya agafa el foc del Castellet de Perpinyà, puja fins el cim del Canigó on s'encén la foguera i l'endemà al matí a trenc d'alba el comencen a baixar iniciant un recorregut que arribarà a totes les terres de parla catalana. No en va la Flama és el símbol d'unió de la cultura catalana
Arribada de la flama al carrer Sant Joan l'any passat.
Comentaris