La fira del 2008
La fira del 2008

capgros.com

La Fira es refia de la tradició per fer contrapès a la crisi

Els firaires esperen que l'assistència torni a ser massiva tot i que temen que els ciutadans gastaran menys diners que en altres anys

Els Firaires estan notant especialment la crisi econòmica. Quant les circumstàncies són tan complicades com avui en dia, els ciutadans centren les seves despeses en les qüestions més bàsiques i solen escatimar més en les activitats d’oci. El sector, però, confia que a Mataró l’experiència serà diferent. La Fira torna a ser fidel a la seva cita anual amb la ciutat, amb el desig que els mataronins mantinguin la mateixa fidelitat. “Venir a la Fira s’ha convertit a Mataró en tota una tradició” constat Enrique Granell, president del Gremi de Firaires de Barcelona. Com diu Granell, Mataró és pràcticament l’única ciutat catalana on s’instal·len atraccions sense necessitat de cap excusa, ni festa major ni fira de mostres. La Fira com a únic i gran reclam.

Els firaires estan segurs que l’esdeveniment estarà ple de gom a gom si la meteorologia no els fa la guitza de manera tan acusada com l’any passat. El que ja no tenen tan clar és si els visitants es gastaran gaires diners en les parades, bars, casetes i atraccions. “La fira és oci. Quan hi ha crisi, es retalla per aquí”, comenta un Granell lacònic. Però si hi ha menys despesa, intentaran aguantar. El que més els importa és que vingui molta gent, encara que sigui a passejar i mirar i amb les butxaques buides. “Això significarà que encara els agrada la fira, i que el dia que per fi s’acabi la crisi, ja podran gastar més diners”. Ja fa anys que s’escolta la cèlebre frase que el model de fira tradicional està en decadència i cada cop interessa a menys gent. Una idea que només es rebat si la fira s’omple de gent.

Qui finalment es decideixi a anar a la Fira, que funcionarà fins al 7 de juny, es trobaran un total de 122 atraccions i casetes de fira, repartits per un recinte de prop de 9.000 m2 en diferents espais del Parc Central: l’Espai Firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música. Són algunes atraccions més que l’any passat, fruit de la menor coincidència de fires en les mateixes dates. Un any més, però, la Fira de Mataró es quedarà sense nòria, un element que sempre ha estat tradició però que darrerament falla amb la seva cita mataronina. Granell explica que el seu propietari no disposa de prou temps per desmuntar-la en la seva última ubicació, a Lleida, i portar-la cap a Mataró. Com en anys anteriors, les atraccions mantindran la sectorització segons la tipologia d’usuaris a la qual s’adrecen. A més, seran rotatives, de manera que no es trobaran totes les que s’hi van veure l’any passat (tornarà el Boomerang i hi haurà una segona pista d’autos de xoc).

D’altra banda, les fires disposaran d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja, a l’Espai Firal, i també s’instal·larà un sistema de megafonia general i uniforme per evitar al màxim la contaminació acústica al recinte, perquè no afecti les zones residencials properes. La Fireta de Primavera, d’altra banda, aplegarà uns 42 expositors amb una àmplia oferta d’artesania i articles de regal. S’ubicarà al passeig de la Ciutadania, que uneix la Via d’Europa amb la zona d’atraccions. D’altra banda, la zona de bars i restaurants estarà situada com sempre a la plaça d’Honorat Vilamanyà a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 8 bars i restaurants.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive