Antoni Luís, durant l'acte inaugural, dirigint-se als presents
Antoni Luís, durant l'acte inaugural, dirigint-se als presents

V. B.

La Col·lectiva Sant Lluc troba a faltar els artistes més joves

La 62ª edició de la mostra col·lectiva s'inaugura reclamant la participació de la nova generació de creadors

Senyals d’alerta a l’Associació Sant Lluc per l’Art. Entre els organitzadors de la Col•lectiva Sant Lluc, que ahir dijous va inaugurar la seva 62ª edició a l’Ateneu de Caixa Laietana, pesa cada cop més la sensació que la mostra perilla si, tal i com està passant en les darreres edicions, la generació d’artistes més joves de la ciutat no s’interessa en participar-hi. Així ho va proclamar el president de l’entitat, Antoni Luís, en l’acte inaugural d’ahir. “Hem detectat que els creadors joves, de menys de 35 anys, no estan tan presents a la mostra com en anys anteriors”. Luís va assegurar que reclamen la participació dels joves “no pas per menystenir els artistes més grans” que cada any acudeixen a la mostra, però va constar que el primer col·lectiu “no pot deixar passar oportunitats com les que dóna aquesta Col·lectiva”.

La continuïtat de la mostra, precisament, va estar present en bona part del discurs de Luís. Tocava fer balanç, ja que aquesta és la desena edició organitzada per l’actual junta de la Sant Lluc que ell mateix presideix. Luís es va mostrar predisposat a “mantenir o augmentar” el ritme d’activitats de l’entitat, que a més de la Col·lectiva es tradueix en la Biennal Torres-García, en el primer concurs de Pintura Ràpida o en múltiples exposicions, entre d’altres. Tanmateix, va començar a parlar de relleu al capdavant de la Sant Lluc. Va recordar que en algun moment s’haurà de fer el relleu, i va “esperonar” la comunitat artística mataronina a “participar en el projecte per garantir-ne l’esdevenidor”. Tal i com va recordar Luís, en aquests 10 anys fins a 325 artistes diferents han penjat en alguna ocasió els seus quadres a la Sant Lluc.

Una edició, la d’enguany, que presenta un total de 90 obres dividides entre les dues plantes de l’Ateneu. Per donar encara més pedigree a l’esdeveniment, l’artista convidat d’enguany és d’excepció: el mataroní Perecoll, que hi aporta un seguit d’escultures pertanyents a diverses de les seves sèries. A més, la mostra homenatja enguany dos socis de la Sant Lluc recentment traspassats, Manel Llinàs i Julià Meneses. En el torn de parlaments també hi van participar el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, que es va mostrar molt satisfet “per la continuïtat i la capacitat de convocatòria de la Col·lectiva”; i el primer tinent d’Alcalde, Ramon Bassas, que va assegurar que “les institucions i l’Ajuntament han d’estar al darrere de la creativitat”, a més de lloar la figura de Perecoll.

Sis artistes joves premiats
Tot i reclamar més participació dels joves, el jurat va voler destacar l’alt nivell de les obres presentades per aquest col·lectiu premiant-ne un total de sis. Pol Codina, Beth Formes, Núria Hurtado, Àlex López, Alberto Romero Gil i Àlex Valls van ser guardonats amb un diploma i amb la possibilitat de participar en una mostra col·lectiva, restringida a ells sis, que se celebrarà l’any 2009 a l’Àmbit Zero, a la planta baixa de l’Ateneu.

Llegiu la crítica de la Sant Lluc 2008 a càrrec de Pere Pascual

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive