El projecte paral·lel del grup terrassenc de música popular La Carrau va fer acte de presència a l'Atzucac el passat dissabte. El concert forma part dels actes de celebració dels vuit anys de vida de la taverna independentista, que inclou una programació estable de punxa-discs i recitals en directe de música dels Països Catalans.
Amb el nom de Carn d'Olla bona part de la plantilla dels consagrats La Carrau van presentar el seu directe fresc i deselectritzat. Sense saxo, trompeta ni trombó, el grup va apretar fort l'accelerador acústic amb baix, guitarra, bateria, acordió, violí, llaüt i veus. Carn d'Olla és el nom d'aquest projecte alternatiu dels músics egarencs. L'objectiu, en paraules del membre de la banda, Joan Boada, és el de treballar temes i foguejar-los en un directe, així com provar nous experiments o executar cançons que no farien mai amb el nom de La Carrau. El seu format reduït es va adaptar molt bé a les dimensions del recinte l'Atzucac havia retirat taules i cadires per tal de crear un auditori ballable- i va fer ballar una seixantena de persones a ritme de polques i passos dobles arranjats a ritme d'ska i reggae. A destacar el paper del trident format per Càrol Duran al violí, Núria Lozano a l'acordió diatònic i Joan Boada al joc de les dobles cordes, que a primera línia van suar la samarreta per fer moure al públic.
L'objectiu dels responsables de l'Atzucac, arran de l'èxit de convocatòria i de resposta del públic, serà la de mantenir una programacio estable de música durant els propers mesos. Entre els grups que ja han vingut cal destacar el cantautor Cesk Freixes o l'actuació d'Ensaladilla So Insistent.
El luxe d'un grup de gira per Europa
La Carrau és un dels grups emblema del nou folk català, que es caracteritza per adoptar ritmes que fins fa poc quedaven lluny de la ortodoxia de la música popular. Un bon exemple mataroní seria La Coixinera.
Durant el recital dels Carn d'Olla es van poder escoltar cançons encara en proves del futur disc de La Carrau, i també temes del seu del darrer llarga durada, Qin Bon Bori (Propaganda pel fet, 2004). Aquest treball va ser produït pel músic basc i un dels grans exponents del folk d'Euskalherria, Joseba Tapia, membre entre d'altres, del popular grup de música popular euskaldun, Tapa eta Leturia. La banda terrassenca no para, i després de passar per Mataró es dirigirà a l'All Folk´s Festival de Bèlgica, i al juny ja l'esperen al País Valencià i la Catalunya Nord.
-
Comentaris