Explorar les possibilitats de la xarxa i les noves tecnologies com a eines de creació artística. Això és el que pretén mostrar l'exposició Habitar a (punt) net, que s'ha inaugurat aquest divendres dia 24 a l'Espai F dins la Segona Setmana de les Noves Tecnologies. La mostra aplega una selecció d'algunes de les obres de net.art més significatives produïdes per dones durant els dos últims anys Auriea Harvey, Cornelia Sollfrank, Natalie Bookchin, Margot Lovejoy, Annie Abrahams, Tina La Porta, Laura Floyd i Mary Flanagan. S'articula com una proposta expositiva on i off line en la qual es plantegen preguntes sobre els possibles canvis socials i polítics de la dona, derivats de la convivència en un món conectat per la màquina.
La selecció està organitzada a partir de tres formes d'habitar que resulten significatives quan parlem d'Internet i de la dona: Habitar els marges (en un espai on el cos queda enrere), Habitar la casa (plena d'esquerdes tecnològiques per on es mesclen esfera pública i privada) i Habitar la xarxa (com a espai polític carregat d'esperances i amenaces per a la producció de subjectivitat de la dona). A la paret dedicada a aquest darrer punt hi ha una definició del que és el ciberfeminisme en diferents idiomes però a partir d'explicar el que no ho és, en una inusual idea. Nou terminals d'ordinador, a més a més, permeten conectar-se a diferents pàgines de net.art des de l'espai F.
La comissària de l'exposició, Remedios Zafra, ha felicitat el Patronat de Cultura per la gosadia d'installar la mostra a Mataró i ha animat a la gent a visitar-la tan presencialment com des de casa a través de la xarxa. L'acte l'ha presidit el president del Patronat, Jaume Graupera, així com el regidor d'Educació, Pep Comas.
Comentaris