Una obra senzilla amb el vehicle conductor de l'aigua i l'arquitectura. Sense simbolismes, sense res més enllà del que es veu. Així defineix el pintor Jordi Jubany l'obra que exposarà a l'Espai Capgròs des del proper 25 de gener fins al 28 de febrer, i que porta com a títol Aigua i arquitectura. Jubany, professional del disseny tèxtil des de fa més de deu anys, es considera un artista "autodidacta" que no creu "en els grans mestres", malgrat que destaca la seva relació amb el pintor Albert Alís.
La seva trajectòria ha estat d'anada i tornada, de l'obra figurativa a obres més abstractes, fins a retornar als orígens. "No em sentia connectat amb mi mateix", afirma. Per això ha recuperat l'essència de les figures però sota l'atzar dels impulsos. "El més rellevant no és la figura en si, sinó la pinzellada i l'espontaneïtat", comenta l'artista, que assegura sentir-se satisfet quan fa "una taca enmig del quadre, perquè és un símptoma que l'obra s'està creant". Una de les grans inspiracions de l'artista mataroní és la del pintor Antoni Tàpies, al qual admira per "provocar un moviment en l'espectador, sigui bo o dolent, a cada obra".
Una obra natural
La dotzena de pintures a l'oli que presenta a l'Espai Capgròs conformen una obra "natural, relacionada amb la vida", segons l'autor. Els quadres mostren diverses estructures arquitectòniques que topen amb l'aigua. Venècia o un rierol de la província de Sevilla, entre altres, són els moments que el pintor mataroní ha escollit pel simple fet de semblar-li agradables. Un exemple més de l'espontaneïtat a què està sotmesa l'obra del pintor mataroní.
Dijous dia 25 · A 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Capgròs
Jubany, amb una de les seves pintures
Comentaris