L'adaptació cinematogràfica de 'La pell freda', la reeixida novel·la de l'escriptor català Albert Sánchez Piñol, es va estrenar al Festival de cinema de Sitges i arribarà als cinemes aquest divendres doblada al català o amb la versió original subtitulada al català. 'La pell freda' narra la història de dos militars destinats a una illa perduda enmig de l'oceà, que cada nit s'han de resguardar en un far de l'assetjament d'unes estranyes criatures marines. En declaracions a l'ACN, el seu director Xavier Gens va explicar que el tema principal de la pel·lícula és "l'acceptació de l'altra i de la seva por". Altres estrenes que destaquen aquest divendres són la basca 'Handia', guanyadora del Premi Especial del Jurat i l'Irizar al cinema basc al Festival de cinema de Sant Sebastià, i 'Las hijas de Abril' protagonitzada per Emma Suárez.
Gens va explicar que el tema principal de la pel·lícula és "l'acceptació de l'altra , la por de l'altra". Quan el personatge que interpreta David Oakes arriba a la illa, va apuntar, es vol evadir de la guerra i del món i entrar en una crisalida per dedicar-se a llegir, però a la illa ensopega amb una mini guerra tribal entre un humà i unes criatures i n'és testimoni. "Com un estranger", va afegir, "tindrà por de l'altra al principi". Segons el director, el film tracta sobre la comunicació i sobre la manera d'acceptar l'altra i de viure units. "La pel·lícula parla d'aquesta possibilitat de viure units i el Frank farà el viatge de passar de fer la guerra a comunicar-se".
El director de l'adaptació de la novel·la va apuntar que la guerra és el tema "més important" del llibre de Sánchez Piñol, ja que el personatge que interpreta el Ray Stevenson "s'alimenta del conflicte. Si aquest s'acaba, s'acaba l'existència del personatge". Gens va considerar que al film hi ha una metàfora de la societat on hi ha molts conflictes amb "persones viuen de la reacció de la ciutadania davant la por".
La cinta està protagonitzada per David Oakes, Aura Garrido i Ray Stevenson, i entre el seu repertori també hi ha John Benfield, Iván González i Ben Temple, entre altres. Els encarregats de fer l'adaptació cinematogràfica d'aquesta novel·la de terror, aventures i ciència ficció de Sánchez Piñol han estat Jesús Olmo i Fron Sheean. Els drets de traducció d'aquest llibre s'han venut en 37 llengües i s'ha comparat amb obres d'autors com Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad i Howard Phillips Lovecraft.
'La pell freda' és una producció de Babieka Films, Babieka Entertainment, Skin Producciones AIE amb coproducció de Pontas Films y Kanzaman France, amb la participació de RTVE, TV3 i el suport de l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat. El film ha estat rodat en escenaris volcànics de Lanzarote i de les platges de Cap de Ras de Llançà, a l’Alt Empordà.
'Kikoriki. Equip invencible'
A més de 'La pell freda', s'estrena en català el film d'animació 'Kikoriki. Equip invencible' de Denis Chernov. La vida a Kikoriki és senzilla i feliç fins que arriba la televisió. Els nens s'obsessionen amb el programa del superheroi Lucien que lluitat contra un malvat. Per tal d'ajudar-lo decideixen anar a la ciutat a salvar la humanitat.
'El diari de la Florentina'
En català també arriba als cinemes el film d'animació 'El diari de la Florentina' de Janusz Martyn, Anna Wroblewska-Dzwoniarek i Dorota Ciesla. La Florentina és una musaranya que viu amb els seus pares en un poblet del bosc. La protagonista, encara molt innocent, observa el món des dels ulls d'un infant. A mesura que passa el temps descobreix diferents coses i aprèn nous noms.
'Handia'
La pel·lícula basca 'Handia' dirigida per Aitor Arregi y Jon Garaño arriba als cinemes després del seu pas pel Festival de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi Especial del Jurat i l'Irizar al cinema basc. La pel·lícula, que té lloc al segle XIX, està inspirada en fets reals i narra la història de dos germans, un dels quals l'home més alt de l'època i com la seva condició va marcar la història de la seva família. Està protagonitzada per Eneko Sagardoy, Joseba Usabiaga, Íñigo Aranburu, Ramon Agirre i Aia Kruse.
'Las hijas de Abril'
Una de els estrenes destacades és 'Las hijas de Abril' dirigida per Michel Franco i protagonitzada per Emma Suárez. Al film, la Valèria és una menor de 17 anys i està embarassada. Viu a Port Vallarta amb la Clara, la seva mitja germana. La Valèria no ha volgut que l'Abril, la mare, se n'assabenti del seu embaràs. La Clara, davant la pressió econòmica i les responsabilitats que implica tenir un bebè a casa, decideix trucar-la per demanar-li ajuda.
'Geostorm'
Dean Devlin dirigeix 'Geostorm', una pel·lícula interpretada per Gerard Butler, Katheryn Winnick , Ed Harris, Jim Sturgess, Abbie Cornish i Andy García. El film d'acció i cinema fantàstic se situa en un futur, en el qual les catàstrofes climàtiques han obligat a les nacions de la Terra a crear una xarxa de satèl·lits dissenyats per prevenir els desastres naturals. Després de dos anys, comencen a fallar els satèl·lits i una turmenta devastadora amenaça tot el planeta. El dissenyador del sistema (Gerard Butler) i el seu germà (Jim Sturgess) seran els encarregats de solucionar el problema.
'Atraco en família'
L'actor Jean Reno torna a la gran pantalla com a protagonista de la francesa 'Atraco en família' de Pascal Bourdiaux. Carole, una introvertida científica informàtica que encara viu amb la seva mare, i Caroline, una carterista que actua als grans hotels de la Riviera, no es coneixen i no saben que són germanes fins la lectura del testament del seu pare. Plenes d'odi cap a la figura paterna per haver estat absent durant tota la seva infància, descobreixen poc després que el seu pare Patrick segueix viu. Ell és un lladre buscat internacionalment, que ha estat a punt de morir i que ha decidit recuperar el temps perdut amb les seves filles, involucrant-les en un projecte comú: el robatori d'un Stradivarius de 15 milions.
'Ancien y el mundo mágico'
El director Kenji Kamiyama presenta amb 'Ancien y el mundo mágico' una nova cinta d'animació. Després d'estrenar-se al Japó el passat març i de ser presentada al Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, el film arriba ara a les sales catalanes. L'acció se situa a l'any 2020 a tres dies de la inauguració dels Jocs Olímpics de Tokio. La protagonista és Kokone, una jove estudiant que es veu obligada a compaginar els estudis amb les feines de la casa. Cada dia a classe s'haurà d'esforçar per no adormir-se. I és que en els seus somnis es converteix en la princesa Ancien del regne màgic de Corazonia. El problema arribarà quan la línia entre els somnis i la realitat comenci a desaparèixer i, fins i tot, el seu pare sigui segrestat per uns homes misteriosos.
'Amor a la siciliana'
'Amor a la siciliana' és una comèdia dramàtica en que s'explica la història d'Arturo quan perd l'esperança de casar-se amb la seva enamorada perquè ha estat promesa amb un altre home. El protagonista començarà una nova vida a Amèrica però acabarà tornant a Sicília com a soldat durant la Segona Guerra Mundial. Les casualitats portaran a l'home a aprofitar la lluita contra el feixisme per aconseguir l'amor de la seva estimada. El film compta amb la direcció i interpretació del principal personatge de Pierfrancesco Diliberto, conegut com a Pif. Entre el repartiment també hi ha Miriam Leone i Andrea Di Stefano.
'Creative Control'
Benjamin Dickinson dirigeix 'Creative Control' un drama ambientat a Brooklyn en què un inventor crea un aparell basat en la realitat augmentada. El protagonista aconseguirà el seu propòsit: engendrar una avatar de la novia del seu millor amic. Però tard o d'hora la seva fantasia tecnològica es girarà en contra d'ell i la cosa es torçarà. Protagonitzada pel propi director del llargmetratge, la pel·lícula també compta amb les actuacions de Nora Zehetner, Dan Gill, Meredith Hagner o Gavin McInnes.
'¡Lumière! Comienza la aventura'
El director del Festival de Cannes, Thierry Frémaux, convida amb '¡Lumière! Comienza la aventura' a un viatge als orígens del cinema. La pel·lícula compta amb el testimoni de Martin Scorsese i mostra com els germans Lumière van inventar el cinematògraf el 1895 i posteriorment van produir fins a 15.000 treballs d'un minut.
Comentaris