Procedent del Teatre Romea, on va estar en cartell de gener a març, Celobert arriba a Mataró just la nit abans de la jornada de reflexió electoral amb tota la platea venuda. No podia ser més oportuna la cosa, perquè de fet el rerefons de l'obra és l'agressivitat del món capitalista i com això afecta els personatges. L'autor, David Hare, se situa en el Londres dels anys vuitanta, en el període de l'inici de les polítiques neoliberals de Thatcher al Regne Unit.
El protagonista, Josep Maria Pou, encarna Tom Sergeant, l'empresari agressiu, segur d'ell mateix, que es veu immers en una crisi personal produïda per la convulsa societat que l'envolta. Kyra Hollis interpretada per Marta Calvó és l'examant de Tom que, enmig de la voracitat capitalista i la demagògia dels polítics i directius d'empresa, ha entrevist la llum treballant en una escola marginal i vivint en un barri de la perifèria londinenca. Edward Sergeant és el fill de Tom i simbolitza el pont cap a l'esperança; és la unió dels dos mons. «Són personatges amb ferides obertes a la recerca del bàlsam adient per guarir-les», anuncia Pou, que no apareixia en un escenari català des del 2000 amb Arte.
Una trobada d'un vespre al pis de Hollis és el confessionari d'amors perduts on discutiran sobre la traïció, la culpabilitat, la dicotomia entre la cultura d'empresa d'un i el compromís social d'ella... Segons Ferran Madico, el director, la gran habilitat de l'autor, Hare, és narrar la vida quotidiana de la parella però fent que, de mica en mica, aparegui una metàfora de dos diferents i oposats estils de vida.
Comentaris