La Fira d'Atraccions de Mataró, en una imatge d'arxiu
La Fira d'Atraccions de Mataró, en una imatge d'arxiu

La Fira de Mataró reservarà unes hores sense música i sense llums

L'esdeveniment serà més silenciós i menys lluminós per facilitar la participació dels ciutadans amb Trastorn de l’Espectre Autista

La Fira de Mataró serà, durant un tram horari, menys sorollosa i lluminosa de cara a facilitar la participació d’infants, joves i adults amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Així ho va aprovar per unanimitat el Ple de gener, celebrat dijous passat, arran d'una proposta presentada pel grup de Ciutadans. 

Les persones que pateixen autisme, tal i com recorda el text aprovat, són especialment sensibles als estímuls que provoquen elements com la música alta, les llums intenses, els petards o els focs artificials. Els poden crear crisis com ara atacs d'ansietat i de pànic. Això comporta que per a moltes famílies resulti impossible que els seus fills i filles que pateixen TEA puguin gaudir de les atraccions de la fira, que se celebra cada primaveera al Nou Parc Central. 

El text aprovat al Ple preveu que un dia de la Fira de Mataró, durant unes hores, es prescindeixi de sorolls i llums (els que siguin evitables) de cara a que nens, adolescents, joves i adults amb TEA i síndrome d'Asperguer puguin participar-hi. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive