-
-

V. B.

‘Fet a Mataró’ dóna veu al talent escènic local amb set muntatges

El cicle promogut per l'Ajuntament té lloc aquesta tardor a Can Gassol per mostrar el treball que fan les companyies mataronines

Una plataforma per exhibir el talent escènic local, donar-los a conèixer al seu conciutadà i donar-hi un impuls a la seva projecció nacional. Aquest és l’objectiu de ‘Fet a Mataró’, un cicle que promou Cultura de l’Ajuntament i que oferirà un total de set muntatges de teatre, circ, dansa, música i cinema firmats per companyies de la capital del Maresme, amb Can Gassol com a epicentre.

El cicle tindrà lloc del 27 de setembre al 20 de desembre i inclourà “propostes emergents combinades amb noms més consolidats”, tal i com ha dit la tècnica de Cultura, Tere Almar, en la presentació del cicle. “Es tracta d’una aposta potent de Cultura, en un moment complicat en què cal donar suport a les companyies que fan coses a la ciutat”, ha afegit.

El ventall de propostes és realment ampli i variat, amb especial protagonisme de la dansa i de les propostes interdisciplinars. Un exemple és l’obra que obrirà el cicle, Proporcions perdudes, de la companyia mataonina Muda, amb les ballarines Marta Dalmau i pstrícia Mas i el músic Gener Salicrú. L’espectacle, que es podrà veure el 27 de setembre, presenta la poesia de grans poetes contempornis ballada, musicada i recitada.

L’endemà dissabte, dia 28, Can Gassol projectarà en estrena Llums d’estiu, el nou curtmetratge realitzat per la productora mataronina Escena 0. La gran particularitat d’aquesta productora és que està formada per joves d’entre 15 i 16 anys, estudiants de diversos instituts de la ciutat. “Treballem per passar-ho bé, amb l’únic suport econòmic de familiars i d’amics”, ha explicat Jordi Estapé, un dels seus integrants. Llums d’estiu és la relació d’un noi i una noia en època de vacances, i està rodat íntegrament a Mataró i a Cabrera. A l’estrena també es podrà veure el making-off i escoltar la banda sonora en directe.

Pel que fa al teatre de text, destaca Meitat i meitat, del director Moisès Maicas, basat en l’obra de l’australià Daniel Keene. Els dos actors protagonistes, Pere Anglas i Xavier Alomà, han et una breu representació de l’obra durant la presentació del cicle, encarnant un pare i un fill amb una relació molt complexa. És la proposta més “de gènere” de tot el cicle Fet a Mataró. També hi haurà un parell d’assaigs oberts, dels muntatges Vals-Blessé, una obra de teatre, circ i moviment; i Caída libre, que parteix de la dansa però també incorpora tècniques circenses.

Circ de Nadal
Tots aquests muntatges es podran veure a Can Gassol. Una de les cites més originals, però, es representarà al teatre Monumental per tancar el cicle, en tres sessions el divendres 20 i el dissabte 21 de desembre. Es tracta de Per un desig, de la companyia Ytuquepintas, que barreja música en viu amb dansa, clown i art amb sorra. Tere Almar ha explicat que es tracta d’un primer pas de la companyia per muntar un circ de Nadal estable a la ciutat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive