-
-

V. B.

Festa al Cel: aquest any sí

El festival aeronàutic congrega unes 75.000 persones en un dia radiant que, aquest cop sí, permet volar a totes les aeronaus

La Festa al Cel era això. Com diu el tradicional i esperançat crit culé, “aquest any sí”. Després d’una edició inaugural el 2014 en que el cel no estava per festes, enguany ha fet un diumenge radiant que ha permès al festival aeronàutic lluir amb tot el seu esplendor. Han pogut volar totes les aeronaus per mostrar les seves acrobàcies a les 75.000 persones que, segons dades provisionals de l'Ajuntament, han omplert la Platja del Varador. Així que un cop gaudit l’espectacle en tota la seva plenitud, i un cop es disposin de les dades de participació oficial i del retorn econòmic generat, serà el torn de valorar si l’esdeveniment ha de tenir continuïtat. L’alcalde, David Bote, ja va dir en la presentació del mateix que s’estudiaria un cop passada aquesta edició.

La Patrulla Águila de l’exèrcit espanyol, una de les darreres en actuar, ha estat la gran estrella de la festa, que ha durat unes cinc hores. Emblema de l’exèrcit espanyol, celebrava el seu 30è aniversari a Mataró i ha gaudit de molts minuts per poder fer diverses passades per sobre del front marítim amb espectaculars acrobàcies individuals i conjuntes de la mitja dotzena d’avions. També han tingut temps de dibuixar banderes al cel mataroní: l’espanyola, força visible malgrat un color groc de l’estela dels avions molt pàl•lid, i la catalana, una mica més desdibuixada. I, com ja es va poder veure en els assaigs de divendres, un cor, que un dels avions ha travessat com si fos una fletxa.

L’exèrcit espanyol ha aportat gran part de les aeronaus de la festa, cosa que ha generat -i seguirà generant- controvèrsia a la ciutat. Els més cridaners han estat els avions de guerra a reacció: el Harrier, amb la seva capacitat d’aturar-se a l’aire i enlairar-se com si fos un helicòpter; l’F-18 i, sobretot, l’Eurofigther. Aquests dos últims reactors feien tant soroll i provocaven tantes vibracions que han fet saltar les alarmes dels cotxes estacionats al port. Malgrat tot, ho han tingut difícil per igualar l’espectacularitat dels Bravo 3, dos avions d’acrobàcies Sukhoi que competeixen arreu del món i que han demostrat una perícia brutal, amb una coordinació i uns moviments que feien posar l’ai al cor als assistents.

Manca ocasional de ritme
Una de les icones de la festa, l’Airbus A320 de Vueling, Helicòpters com el Tiger o el Chinook, que han fet desembarcar soldats al mar, l’hidroavió històric Consolidated Catalina o vols acrobàtics com els dels AeroSparxs, així com el Canadair apagafocs, també han brillat en un festival que en alguns moments ha patit de manca de ritme, amb pauses força llargues, tot i que ni punt de comparació amb el tedi viscut l’any passat. La calor, també al contrari que al 2014, ha estat protagonista, amb temperatures molt altes i un sol inclement amb qui no ha vingut preparat amb parasol i crema de protecció solar. L’ambient era el d’un dia estival a la platja, plena de gent banyant-se, prenent el sol i de picnic, amb l’afegit de les piruetes que dibuixaven en el cel blau tota mena d’aeronaus.

Valoració positiva de l'alcalde
En declaracions recollides per Mataró Ràdio, l'alcalde, David Bote, ha valorat la festa al cel just en acabar les exhibicions aeronàutiques. "La percepció és que públic, restauradors i comerciants estan satisfets amb la Festa al Cel", ha afirmat
Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive