capgros.com/ACN

Estudiants de periodisme reivindiquen una premsa propera i interpretativa

Ha estat una de les conclusions de la I Conferència de Joves Lectors organitzada per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal a Canyamars

La premsa del futur ha d'estar més centrada en la interpretació i l'anàlisi i la premsa d'avui en dia està allunyada dels joves. Aquesta ha estat una de les conclusions de la I Conferència de Joves Lectors organitzada per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) a Canyamars. Hi han participat una seixantena de joves estudiants de les Facultats de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra.

Els estudiants de periodisme presents en la conferència han arribat també a la conclusió que la premsa del futur ha de prioritzar la interpretació i adequar el seu format a través de l'especialització i el disseny. La finalitat de la I Conferència Catalana de Joves Lectors era promoure el debat amb els futurs periodistes sobre l'estat actual de la informació i el seu tractament a través de l'anàlisi crítica.

"És important que la premsa escrita aprofiti la seva no immediatesa per una anàlisi més profunda i exhaustiva de les notícies, explicant els perquès, la situació actual i les repercussions que la mateixa pot portar", han manifestat els estudiants. En aquest sentit, han apuntat que "els diaris de pagament no han de limitar-se a retocar les notícies d'agència, sinó que han de fer una anàlisi més detallada d'allò que els arriba de les mateixes".

Els joves estudiants de periodisme també coincideixen en el fet que la premsa ha d'adequar el seu format mitjançant una especialització de les seccions i sobretot un disseny "atractiu" que es complementi amb suplements setmanals que permetin un "major aprofundiment temàtic".

En la conferència, s'ha fet referència als percentatges que relacionen els joves lectors i els mitjans de comunicació. Un 25% dels joves s'informa a través de la premsa de pagament i un 11% ho fa mitjançant la premsa gratuïta. Un 22% utilitza Internet, un altre 22% s'informa a través de la televisió i un 15% fa ús de la ràdio. I, finalment, un 5% dels joves s'informa del què passa al món a partir de les revistes.

Pel que fa al nivell de confiança que proporcionen els mitjans sobre els joves lectors, la premsa de pagament i la ràdio són els mitjans més ben puntuats amb un 7. La tercera posició és per la televisió amb un 6 de puntuació, seguit de les revistes amb un 5, Internet amb un 4 i en últim lloc, la premsa gratuïta amb un 3 és el mitja que mostra menys confiança alhora de seguir les informacions.

La premsa escrita de pagament es ratifica com el mitjà més consumit i més ben puntuat pels estudiants de periodisme i en aquesta línia reivindiquen que 's'ha de treballar en la fidelització dels futurs consumidors de diari i tenir-los en compte i captar-los ja des de joves'. Per aconseguir aquest objectiu, els joves consideren que 'els diaris han de tenir una redacció on es compti amb la gent jove, ja que no es pot aconseguir arribar a una audiència jove si en el mateix mitjà no hi ha una presència de gent d'aquesta edat en les preses de decisions'.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive