L'equip celebra la fita. Foto, Joan Ventura.

La UE Mataró jugarà per l’ascens

El conjunt de la capital del Maresme guanya a Vic i certifica la seva presència a les fases (84-86)

La UE Mataró Germans Homs tornarà a jugar les fases d’ascens a LEB Plata. L’equip que entrena Charly Giralt ho ha aconseguit gràcies a una emocionant victòria, a la pròrroga, a la pista del Vic. Una bona entrada a cistella de Pol Cánovas a pocs segons pel final situava als mataronins per davant (84-85). La bona defensa posterior va evitar la victòria del Vic; pèrdua del conjunt local i falta sobre el mateix Cánovas a un segon per la botzina. Cassoleta el primer, a fallar el segon i eufòria (84-86). La UE Mataró era equip de fases.

El conjunt de la capital del Maresme va haver de suar la cansalada. El CB Vic – Universitat de Vic va començar manant. Al final del primer quart, l'equip osonenc havia assolit un avantatge de vuit punts (23-15). El Germans Homs necessitava millorar, sobretot, en defensa. Ho va fer durant el segon quart, període en el qual també va ser capaç d’exposar tot el seu potencial ofensiu (16-29). + 5 mataroní al descans (39-44).

Els dos últims quarts, més equilibrats, van caure a favor del conjunt local. D’aquesta manera, el Vic eixugava els cinc punts de diferència i forçava la pròrroga. En els minuts decisius, la UE Mataró va demostrar de quina pasta està fet l’equip. Els de Charly Giralt van saber jugar millor les possessions definitives i, prop de la seva cistella, defensar amb l’agressivitat que demanava el moment.

El Vic va capturar 50 rebots, 13 més que el Germans Homs. Això no va fer que la Unió caigués en la desesperació. L’equip de la capital del Maresme va gestionar millor el joc de passades i, per exemple, va clavar 9 triples (4 del rival). Juanola, amb 24 punts, va tornar a ser el màxim anotador de l’equip. Cánovas en va fer 17 i les cistelles decisives. Heras, amb 11 punts, o Martí (9 punts i 13 rebots) també van firmar un gran partit. Propera parada: fases d’ascens.