Ò.F.

Soriano destaca el màrketing com a pilar de l'economia futbolística mundial

El vicepresident econòmic del F.C.Barcelona va pronunciar ahir una conferència a l' EUM on va detallar l'innovador model econòmic de l'entitat

El màrketing i els drets televisius són, segons el vicepresident econòmic del F.C.Barcelona, Ferran Soriano, els pilars de l'economia futbolística mundial. El directiu així ho va considerar ahir una conferència a l'EUM on també va explicar l'innovador model econòmic de l'entitat.

Acompanyat per les seves inseparables presentacions en Power Point, Soriano va fer una panoràmica sobre el mercat futbolístic mundial, que va caracteritzar com un sector econòmic global on hi competeixen 5 o 6 equips de reconegut prestigi internacional. Entre aquests clubs s'hi troba el Barça, que malgrat la seva ressonància a tots els racons del món, va endeutar-se amb 150 milions d'euros en el període 2001-2003, deixant en una delicada situació econòmica a la junta entrant.

El màxim responsable econòmic va referir-se a un “cercle virtuós” per descriure l'esquema que ha adoptat l'entitat blaugrana per eixugar aquest important deute i generar de nou beneficis. Segons Soriano, el cercle s'inicia amb el fitxatge dels cracks mundials, com és el cas de Ronaldinho ‘Gaúcho' aquesta temporada. Com a conseqüència d'aquestes inversions, el Barça preveu assolir bons resultats esportius, és a dir, la consecució títols.

La notorietat que comporten els triomfs portaran de nou l'equip i l'entitat a la “primera línia mediàtica”, una de les fòrmules més repetides durant la campanya electoral que va portar a Joan Laporta a la presidència. “Actualment, el Reial Madrid és la marca més coneguda d'Espanya, mentre que el Barça és només la 17ª” va dir.

Per últim, el “cercle virtuós” es tancaria amb la generació de noves fonts d'ingressos, que permetrien fitxar els millors jugadors mundials. En referència a la nova política de fitxes dels futbolistes, Soriano va dir que “una de les normes no escrites dels clubs amb millor salut econòmica és que la despesa per salaris de personal no sobrepassi el 50% de la despesa total”.

Per altra banda, i referint-se a la resurrecció econòmica del club, Soriano va assenyalar com a principals fonts d'ingressos el màrketing i els drets televisius, juntament amb l'import de les entrades i dels abonaments de temporada. L'objectiu a mig plaç de l'entitat blaugrana és generar un volum de 200 euros d'ingressos anuals.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive