Albert Ramos en una imatge d'arxiu. Foto: cedida

Ramos frega la proesa, però cau contra Alcaraz a Roland Garros

El tenista mataroní Albert Ramos-Viñolas va servir per guanyar el partit en el quart set i va disposar d’una pilota de partit que Alcaraz va salvar

Partit èpic d’Albert Ramos-Viñolas a la Simonne-Mathieu de Roland Garros, en el que el mataroní va estar a punt d’imposar-se a la sensació del tenis mundial d’enguany, Carlos Alcaraz. Al final, però, el murcià va guanyar el matx en cinc sets (6/1, 6/7, 5/7, 7/6 i 6/4) després de més de quatre hores i mitja de partit i va barrar el pas a tercera ronda al tenista mataroní.

Set 1. Passeig d'Alcaraz

Alcaraz va endur-se el primer set amb facilitat per un clar 6/1, després de trencar el servei de Ramos en dues ocasions -en el quart i el sisè jocs. Semblava que el murcià superaria la segona ronda del segon grand slam de l’any amb facilitat, però el mataroní va reaccionar.

Set 2. Tie break d'infart

Al segon set, amb un joc molt més sòlid Albert Ramos no va permetre que Alcaraz li trenqués el servei en cap ocasió. El mucià, però, també conservaria el servei al llarg de tot el set i s’arribaria al tie break. Una ‘muerte súbita’ d’infart que després de diverses alternatives s’acabaria decantant del costat del de Mataró per 9 a 7.

Set 3. El millor de Ramos

Aquest fet va ser un punt d’inflexió per a Ramos, que va encarar ple de confiança el tercer set. El del Maresme va trencar el servei d’Alcaraz en el 3r joc, però Alcaraz s’hi tonraria en el sisè. S’arribava al final d’aquest tercer set amb un 5/6 i servei pel murcià per forçar el tie break de nou, però Ramos li trencava el servei en blanc i s’enduia la tercera mànega per 5/7.

Set 4. Oportunitat perduda

El quart set va ser el de l’alternativa per a Ramos, que va trencar un cop més el servei d’Alcaraz en el novè joc per posar-se 5 a 4 i servir per guanyar el partit. El mataroní es va posar amb aventatge: pilota de partit i servei per passar a tercera ronda de Roland Garros. Però els nervis van fer acte de presència i errors no forçats i punts espectaculars d’Alcaraz van fer que aquest encadenés 3 punts consecutius per empatar a 5. El quart set anava al tie break, com en el segon, però aquí el murcià es va imposar còmodament per 7 a 2.

Set 5. La sentència

Semblava que el mataroní no podria superar aquest cop anímic, però va encarar la darrera mànega amb força i es va posar ràpidament 3 a 0 en el cinquè i últim set. Però Alcaraz seria capaç d’encadenar quatre jocs seguits, i tot i que Ramos aconseguiria trencar-li el servei al muricà en el vuitè joc per empatar a 4, un Alcaraz ple de confiança aconseguiria acabar-se enduent el darrer set per 6 a 4, i el partit.

Tot i la derrota, Albert Ramos pot marxar satisfet d'aquesta participació a Roand Garros havent aconseguit posar contra les cordes a l'actual número 6 del tenis mundial Carlos Alcaraz. Ramos va arribar a aquesta segona ronda del torneig parisenc després d'imposar-se en un altre maratonià partit a l'australià Thanasi Kokkinakis. Aquesta ha estat la 12a participació del mataroní al segon Grand Slam de l'any, en el que la seva millor actuació va ser la del 2016 que va arribar a quarts de final.