Aida Soriano Fiérrez

Primera victòria del sènior femení de la UE Mataró

L'equip mataroní va guanyar el Segle XXI per 59-53

El sènior femení de la UE Mataró va aconseguir el primer triomf de la temporada, en la cinquena jornada de la Lliga Femenina-2. Les unionistes van derrotar el Segle XXI per 59 a 53 en un partit molt igualat. L'enfrontament, disputat dissabte passat, dia 28, al Palau Josep Mora, suposava un gran repte per les noies de Cristina Navarro, ja que encara no havien aconseguit cap triomf, però, en aquesta ocasió, el treball realitzat pel sènior femení de la Unió va donar els fruits esperats.

Les unionistes van començar el partit amb ganes de fer les coses bé. Al final del primer quart es va arribar amb un 15-13 favorable a les locals. Però el Segle XXI, de la mà de Laura Nicholls, no estava disposat a deixar escapar la victòria, i va aconseguir igualar el partit quan faltaven sis minuts pel final del segon temps. A partir d'aquest moment, l'equip unionista va perdre intensitat en el seu joc i al descans, el marcador reflectia un 26-32.

Arriba el primer triomf
A la represa, les noies de Cristina Navarro van sortir a per la victòria, i jugadores com Anna Sala van fer possible que l'equip remuntés. El tercer quart va acabar 45-43 i res no estava decidit. La Unió va anar per sota durant els vuit primers minuts, però a falta de tres minuts pel final, Anna Sala igualava a 51. I deu segons més tard, l'equip mataroní aconseguia avançar-se al marcador (53-51). A falta d'un minut pel final, el resultat era de 55-53, però les unionistes no estaven disposades a deixar escapar el que podia ser la primera victòria de la temporada. Quan només restaven 34 segons per la conclusió del partit, Mireia Chacón en una jugada personal entrava a cistella i provocava la falta personal. La conversió dels dos tirs deixava el Mataró més a prop que mai del triomf. Vint segons més tard, Berta Bayarri transformava dos tirs lliures i posava el definitiu 59-53 al marcador.

Cristina Navarro: ‘Les jugadores es mereixen aquesta recompensa'
Al final del partit l'entrenadora unionista es mostrava satisfeta amb les seves jugadores: “L'equip necessitava aquesta victòria. Després d'una setmana molt dura en la que l'equip ha treballat molt bé, les jugadores es mereixen aquesta recompensa”. Així mateix, l'escorta unionista, Berta Bayarri, també expressava la seva satisfacció: “Ja tocava guanyar. Hem estat treballant tota la setmana i, al final, el resultat ha arribat”.

Pròxim dimecres, Viladecans- UE Mataró
El proper dimecres, dia 1, l'equip mataroní visitarà la pista del Viladecans, un rival que en paraules de Cristina Navarro “és un equip que intentarà estar a dalt per jugar play-off”. El Viladecans, cinquè a la classificació, no posarà les coses fàcils a les unionistes, però l'entrenadora de l'equip mataroní té clar que ara, i després de la victòria contra el Segle XXI, “s'ha d'intentar guanyar el més aviat possible i si és dimecres, doncs molt millor”.