La selecció campiona del món.
Notícies relacionades

Ona Batlle, campiona del món de futbol amb Espanya

La jugadora maresmenca, titular en el triomf del combinat de Jorge Vilda davant Anglaterra per 1 a 0.

Ona Batlle no oblidarà l'estiu de 2023. La jugadora natural de Vilassar de Mar s'ha proclamat campiona del món de futbol en la final disputada entre Espanya i Anglaterra que ha acabat amb un treballat 1-0 i que serveix perquè el combinat estatal faci història en aconseguir el seu primer mundial. La cita, disputada a Austràlia i Nova Zelanda, ha tingut el seu moment més àlgid aquest migdia, quan les de Jorge Vilda s'han imposat a unes angleses amb qui hi havia ganes de revenja: a l'Eurocopa, les britàniques van eliminar a les espanyoles als quarts de final.

El partit, en el que la maresmenca ha estat de nou titular en el lateral dret, s'ha posat de cara durant la primera part, quan una bona jugada per la banda esquerra acabava amb una internada d'Olga Carmona que, de xut creuat, anotava el primer i únic gol del matx. Espanya ha dominat durant la primera part, i de fet, de les botes de Batlle s'ha estat a punt d'aconseguir el segon gol. Una bona centrada de la vilassarenca la rematava de primeres Salma, que enviava la pilota a la part exterior del pal esquerra de la porteria.

A la represa, les angleses han intentat capgirar el marcador, sobretot amb un assetjament constant en els últims vint minuts de partit. Espanya, però, ha aguantat bé els atacs de les britàniques i durant el llarguíssim temps afegit (13 minuts), la pausa i calma d'Alèxia Putelles, avui suplent, i la solidesa defensiva de tot l'equip han aconseguit desactivar els atacs d'Anglaterra. Finalment, Espanya és campiona del món de futbol femení per primera vegada.

Batlle ara tindrà uns dies de descans i poc després, s'incorporarà a la disciplina del FC Barcelona, equip que l'ha fitxat després de diverses temporades al Manchester United. La maresmenca, que es va formar a la Masia, tornarà a casa per competir amb el millor club d'Europa i amb les màximes aspiracions possibles. Tal i com ha de ser per tota una nova i flamant campiona del món.