Aida Soriano Fiérrez

La Unió visita la pista del potent Archena

El sènior femení intentarà aconseguir una victòria davant el Vinaròs

A falta de nou jornades pel final de la Lliga EBA, el sènior masculí de la Unió és tretzè amb cinc victòries i dotze derrotes, i ocupa posició de descens directe. Amb tot, l'equip que dirigeix Tito Sobrín la setmana passada va demostrar ser superior al líder malgrat la derrota, i aquest dissabte intentarà donar la sorpresa davant un complicat Balneario de Archena, segon classificat amb catorze victòries i només tres derrotes. En el partit de la primera volta la Unió va perdre 69-88 en un partit marcat per les decisions arbitrals, que estan perjudicant el conjunt mataroní allà on va, però en aquella ocasió els unionistes van plantar cara a un dur rival i de no haver estat pels col•legiats podrien haver lluitat per la victòria. L'Archena, per llavors líder del grup, va comptar amb les actuacions destacades de José Fernández Santana (19 punts) i Javier Martín Sainero (20 punts), que van compensar la pressió que els homes de Sobrín van exercir sobre el base Mario Andrade, qui amb una mitja de 20 punts per partit només en va aconseguir 12 en aquella ocasió.

Així doncs, pel partit de dissabte a terres murcianes, el sènior masculí de la Unió haurà de ser molt fort mentalment i anar més enllà de qualsevol provocació arbitral per intentar desplegar un joc tan fluid en atac i tan sòlid en defensa com va fer dissabte passat al Palau Josep Mora contra el líder.

Una victòria davant el Balneario de Archena donaria molta moral a un equip que treballa dur però que porta des de principis de desembre sense recollir els fruits esperats en la pista, doncs des de desembre els homes de Tito Sobrín no han obtingut cap triomf en competició regular.

Les noies de Cristina Navarro intentaran, una setmana més, aconseguir el segon triomf de la temporada
Set jornades són les que li resten al sènior femení de la Unió per aconseguir no quedar últim en el grup B de Lliga Femenina-2 i optar a jugar la lligueta per a la permanència, evitant així el descens directe. Per a fer-ho, però, les de Cristina Navarro haurien d'aconseguir com a mínim dues victòries més, així doncs, dissabte intentaran aconseguir la primera davant el Vinaròs i la segona de la temporada.

L'equip rival, el Vinaròs, ocupa la sisena posició de la taula amb onze victòries i vuit derrotes, i ja sap el què és guanyar a les unionistes, doncs en el partit de la primera volta l'equip dirigit per Cristina Navarro va caure davant el conjunt de castellonenc per 72-62 en un partit on la Unió va aguantar fins l'últim quart, però els contraatacs del Vinaròs en els últims deu minuts propiciats per les pèrdues de pilotes de les visitants van acabar donant la victòria al conjunt local.

Amb un joc interior fort, el rival arribarà al Josep Mora per endur-se la victòria; les unionistes, però, tractaran d'evitar que el partit se'ls torni a escapar en l'inici del tercer quart com els ve succeint en els dos últims compromisos, on les de Cristina Navarro han aconseguit dominar el joc, però s'han desfet després del descans propiciant la reacció del rival.