Aida Soriano Fiérrez

La UE Mataró perd a la pista del Torrealta (89-76)

El conjunt mataroní malgrat la derrota, va donar la cara en els moments difícils

El partit entre la UE Mataró i el Ciudad Torrealta, corresponent a la vuitena jornada de la Lliga EBA, es va resoldre amb la derrota de la Unió per 89-76. Els homes Tito Sobrín van arribar a perdre de 30 punts, però ni tan sols en aquests moments de dificultat l'equip no va deixar de donar la cara i els unionistes van lluitar fins al final per aconseguir escurçar diferències amb el rival. El constant marcatge sobre Jordi Ventura (20 punts, 7 rebots defensius i 7 faltes personals rebudes) i un arbitratge casolà, tenint en compte que a les pistes rivals no es pot esperar res dels col•legiats, van contribuir a que l'equip mataroní no acabés de trobar-se còmode a la pista.

Al final del primer quart, el marcador ja era favorable al Torrealta, amb un 21-10. Al segon quart, els homes de Sobrín no van donar tantes facilitats als locals i amb un parcial de 25-23 van aconseguir mantenir una diferència prudencial de 13 punts amb el rival. Tanmateix, en la represa, els unionistes es van trobar amb un parcial de 31-14 que deixava el partit gairebé sentenciat. La diferència, per tant, de 30 punts al final del tercer quart, amb un 77-47 favorable al Torrealta, deixava els unionistes sense pràcticament opcions de reaccionar. Malgrat tot, la Unió no va abaixar els braços i va continuar lluitant fins al final. L'últim quart se'l va endur l'equip visitant, amb un parcial de 12-29, reduint a tretze la diferència amb l'equip local. Però la victòria final se la va endur el Torrealta (89-76).

Al final de l'enfrontament, però, Tito Sobrín es mostrava satisfet amb l'actitud dels seus jugadors perquè “fins i tot quan perdíem de 25 punts, l'equip ha donat la cara”. El proper compromís dels unionistes, que amb aquesta derrota es situen en la meitat de la taula del grup E, serà contra l'Alcora, un dels equips situats als primers llocs de la classificació.